Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZŐLŐMAG

2012.03.05

Megfigyelhetjük, hogy a szőlőfürtök és a bogyókban lévő magok szív formájúak! Elődeink ezért is feltételezték, hogy a szőlő segít a szív- és érrendszeri, egyéb daganatos betegségek leküzdésében. Az amerikai rákkutatás szaklapjában megjelent tudományos cikkben a szőlőmagban talált sajátos anyagokról klinikailag kimutatták, hogy a leukémiás sejtek 76 %-át 24 órán belül elpusztították. Számos kutatás említi a mell-, prosztata-, bőr-, és emésztőrendszeri daganatos betegségeknél tapasztalt jótékony hatást.

Ha a magot szétrágjuk, vagy lenyeljük, sajnos akkor alig hasznosul. Az aktív anyagok felszabadítása végül mikro-őrlemény formájában sikerült, melynek átlagmérete 10 mikron. A magyar találmány szerinti púder finomságú szőlőmag-őrleményben lévő aktív polifenol vegyületek hőállóak, sütésnél sem károsodnak, oldható-pépesíthető vízzel, és jobban hasznosul, mint a kapszulázott termékek.

A polifenolok táplálkozásunkban a ma legtöbbet emlegetett természetben előforduló hatásos antioxidánsok, szőlőben, gyümölcsökben, zöldségekben, ehető magvakban, gyógygombákban találhatók.

AZ EDDIG ISMERT SZAKIRODALMI ADATOK SZERINT A FÖLD ÖSSZES NÖVÉNYE KÖZÜL IS A SZŐLŐMAG AZ EGYIK LEGGAZDAGABB FORRÁSA A POLIFENOLOKNAK.

Francia kutatások alapján a szőlőmagban a polifenolok antioxidáns hatása 18-szor erősebb, mint az egyébként fontos C-vitaminé, és ötvenszer erősebb az E-vitaminnál. Az összetapadt vörösvértestek az antioxidánsok hatására szétválnak és több oxigént és tápanyagot képesek szerveinkhez eljuttatni, egyben méregteleníteni. Az érvédő hatású antioxidáns polifenolok segíthetnek megakadályozni az emberi sejtek és szövetek károsodását, gyulladásos, allergiás tünetek kialakulását. Előnyösek lehetnek az érelmeszesedés, szívbetegségek, egyes daganatos megbetegedése,, az agy, idegrendszer károsodása ellen, illetve ezek megelőzésében.

A mag fogyasztói a betegségekből gyorsabban gyógyulnak, fizikai és szellemi teljesítményük az élet minden területén növekszik. A szervezet rozsdagátlójának is tartják, így fiatalság megőrző hatásúak, erősíthetik az immunrendszerünket, a betegségekkel szembeni ellenálló képességet.

 

www.szolomaginfo.hu alapján, és minden továbbit innen megtudhat.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.