Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A pitypang és a koronavírus

2021.07.04
KUTATÁS: A pitypanglevél-kivonat megakadályozza a tüskés fehérjék kötődését az ACE2 sejtfelszíni receptorhoz
A SARS-CoV-2 mesterséges tüskés fehérjéit egy közönséges "gyomnövénnyel" lehet megállítani, amelyet minden évben kiirtanak a gyepekről. Egy német egyetemi tanulmány megállapította, hogy a közönséges gyermekláncfű (Taraxacum officinale) képes megakadályozni, hogy a tüskefehérjék az ACE2 sejtfelszíni receptorokhoz kötődjenek az emberi tüdő- és vesesejtekben. A növény szárított leveleiből nyert vizes alapú pitypangkivonat hatásos volt a D614-es tüskefehérje és számos mutáns törzs, köztük a D614G, N501Y, K417N és E484K ellen.
........
A pitypangkivonat megakadályozta, hogy a SARS-CoV-2 tüskés pszeudotípusú lentivírus részecskék a tüdősejtekhez tapadjanak, és leállította az interleukin-6 szekréciónak nevezett gyulladásos folyamatot. Mivel a vizsgálatot in vitro végezték, további klinikai vizsgálatokra van szükség annak megértéséhez, hogy a pitypangkivonat hogyan szívódik fel és hasznosul az emberi szervezet biológiai rendszereiben.
.....
Más természetes vegyületeket is vizsgáltak molekuláris dokkolási vizsgálatokkal. A nobiletin egy citrusfélék héjából izolált flavonoid. A neohesperidin, a hesperetin származéka, egy flavanon-glikozid, amely szintén megtalálható a citrusfélékben. A glicirrizin egy édesgyökérből kivont molekuláris vegyület. Mindhárom természetes anyag gátolja a tüskés fehérjék ACE2-receptorokhoz való kötődését is. A gránátalma héjának hidroalkoholos kivonata 74 százalékos hatékonysággal blokkolja a spike fehérjét az ACE2 receptoron. Amikor fő összetevőit külön-külön vizsgálták, a punicalagin 64 százalékos, az ellagsav pedig 36 százalékos hatékonyságú volt.
Ezek a természetes vegyületek (a gyermekláncfű-kivonattal együtt) könnyen előállíthatók tömegesen, kombinálhatók és alkalmazhatók megelőző gyógyszerként minden jövőbeli tüskés fehérje-változatra. Ezek a gyógynövények általánosan biztonságosnak minősülnek, és a gyermekláncfűlevél-kivonattal kapcsolatban nem ismertek túladagolási esetek.
......
pitypanglevél ajánlott adagja 4–10 gramm ( száritott level) forró vízzel forrázva , állni hagyni 5 percig , naponta háromszor.
 
Jó egészséget!