Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismét aktuális a szúnyogriasztás

2012.06.27

Most az ajánlatot kibővíteném. Kipróbált módszer néhány naponta 1-2 B-vit komplex kapszula fogyasztása. Ez hasznos amúgyis, de a szúnyog nem szereti. A bőrőn enyhén érződik - érzékeny a szaglása - ha rá is száll, a lakmározáshoz nem lesz kedve. (A B-max még C-itamint is tartalmaz, ami szükséges, ha hosszabb ideig fogyasztunk B-vitamint.)

Hasonló a helyzet - és szintén egészséges amúgy is - naponta 1-1 gerezd fokhagyma (pirítósra mondjunk) elfogyasztása. Ezek tartósabb hatást fejtenek ki, mint a citromolajos bedörzsölés, de még nem zavaró ez a mennyiség a bőrünkön.

Nem keldvelt, de hatásos az ecet. A szúnyogok az almaecet szagát is utálják, ha nem gond, akkor higított almaecettel lemoshatjuk a szabad testfelületet, vagy almaecettel öblített trikót vehetünk fel.

Ha mégis megtörténik a csípés, akkor is védhetjük magunkat a szúnyogok által egyre inkább terjesztett betegségekkel szemben. A szúrás helyét Echinacea cseppekkel dörzsöljük be. Belsőleg is bevehetünk belőle pár cseppet, megelőzésképpen.

 

A kémiai anyagok használatát kerüljük. Egészséges, szúnyogmentes nyaralást kívánok.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.