Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Koronavírus - a természetgyógyász szemével

2020.03.26

A koronavírus kapcsán itt az ideje, hogy szóljak. 70+-os természetgyógyász vagyok, tehát a leginkább érintett korosztályból.

Azt látom, hogy a fertőzéssel kapcsolatos stresszelés már lassan többet árt, mint használ. Tehát nézzük, mit tehetünk.

---- Nem jutottunk maszkhoz?

Nem baj, a maszknak amúgyis inkább csak placebo-hatása van, a vírus átjut rajta, mondjuk a cseppeket azért megfogja, ami egy tüsszentéskor a levegőbe kerül. Elég egy magasnyakú pulóver - garbó, amit feljebb húzunk a szánk-orrunk elé, vagy egy vékony sál. Ebbe rögzítsünk egy papírzsebkendőt, vagy összehajtott papírtörlőt, vagy vászon zsebkendőt, amire cseppentsünk 1-2 csepp illóolajat. Az illóolajak mindegyike kiváló baktériumölő hatású, de némelyik kiemelkedő a vírusok megállításában is. Leginkább az eukaliptusz, a kakukkfű, a teafa, a bergamott ajánlható. Gyógynövényboltban tudjuk beszerezni. Ajánlom az Aromax márkájút. Ebből cseppentünk tehát, és ezen keresztül vesszük a levegőt, vírus nem kerül át "élve" ezen a védelmi vonalon. Aki folyamatosan tartózkodik fertőzésveszélyes környezetben (eladók, egészségügyisek...) azok 2-3 óránként ismételjék meg a cseppentést. Aki még sokat beszél is, munkaideje végén egy  kockacukorra cseppentsen az eukaliptuszból, vegye a szájába, és zárt száj mellett várja meg az elolvadást. A teljes szájüreget, garatot lefertőtleníti.

Ennek segítségével nyugodtan mehetünk vásárolni, nem stresszelünk, sőt a családtagunk, szomszédunk, barátunk, barátnőnk is nyugodtan beszélgethet velünk. A bezártság  további pszichés stresszt okoz, ami gyengíti az immunrendszert.

Erősíti az immunrendszert a nevetés, tehát igenis a vidám beszélgetés, nevetés jót tesz mindenkinek.

----  A gyakori és alapos kézmosáshoz

- azt tenném hozzá, hogy nemigen ajánlatos. A bőr saját védőrendszerét lebontja, kinyitja a kaput a bőrfelületen keresztül a kórokozók (gombák, baktériumok, vírusok) bejutásához. Persze mossunk kezet, de ne vigyük túlzásba. Utána zsírozzuk vissza, lehetőleg kb. 5 pH-jú természetes krémmel. Én Lactovit testápolót használok, a fertőzött helyen dolgozóknak ajánlhatom, hogy a tenyerére nyomott testápolóba cseppentsen 1 csepp citromolajat és ezt oszlassa szét a kezén. Ha nincs, akkor akár kézmosás után a citrom héjával is átdörzsölheti a kezet, a héjban vannak az illóolajat magukba záró mikrokapszulák, amiket ezzel kinyitunk és abszolút természetes módon tudunk védekezni.

---- A tüdő

Ez a vírus a tüdőn okozza a legnagyobb problémát, tehát itt is van teendőnk. Erősítsük meg. A legtöbb ember csak felületesen lélegzik, ezzel a tüdő nagy részében amolyan "szemétlerakó" működik, por, nyák, stb. halmozódhat fel. a tüdőkapacitás nagyon csökken. Ezt kell megnövelnünk. Például, minden nap többször is - tiszta levegőben - végezzünk el 5-10 jógalégzést. Azzal kezdjük, hogy teljesen kifújjuk a levegőt, vállak leszorítva, has behúzva. Majd a hasat lassan leengedve megtelik a tüdő alsó része, majd a középső része, végül a vállakat felhúzva a csúcsa is. Ezután kifújjuk a levegőt, előbb a vállat engedjük le, majd a végén a hasat is erősen behúzzuk. Ezzel a tüdő teljesen átszellőzött. Ezt továbbfejleszthetjük, hogy kilégzésnél mély, rezgő AOUM hangot adunk, amivel átrezegtetjük a csakráinkat, különösen a szívcsakrát, és a tüdőnket. Ha teheti fogyasszon kakukkfű-teát, a hatóanyaga a tüdőn választódik ki. 

---- Növelhetjük a szervezet energia szintjét

Itt ne valami varázslásra gondoljunk, hanem arra, hogy mi nem csak szervek halmaza vagyunk, hanem egy test-lélek-szellem egység, ezért a harmóniára törekednünk kell. Például: a reggel ébredéskor meditálunk, rámosolygunk sorban a szerveinkre, és megköszönjük nekik, hogy egész éjjel működtek. Bátorítjuk, hogy továbbra is tegyék, mindent megadunk nekik ehhez. ...és meg is adjuk. Lehetőleg nem idegeskedünk, tápanyagokat, vitaminokat biztosítunk nekik. (magunknak)

---- és nem utolsó sorban a veszélyhelyzetben

az élelmezésünk is  egyszerűbb, veszélyhelyzeti lesz. Amikor kifogyunk mindenből, akkor itt egy kis segítség. A MEK-ből Magyar Elektronikus Könyvtárból letölthető ingyen egyik könyvem, A gyógyító konyha , https://mek.oszk.hu/09900/09959/ amiben találhatóak nagyon egyszerű receptek is, amelyek a 40-es, 50-es évek nyomorából fakadtak, amikor a semmiből kellett étel kerüljön az asztalunkra. Reméltem, hogy ezeknek az időknek nem veszem már hasznát, de... továbbadom.

 

Ha tetszett, jelezze, mert még vannak ajánlásaim.

 

Jó egészséget, sikeres védekezést kívánok.

Ui. Az ország (a világ) jobban járna, - olcsóbban megúszná - ha lezárások, bezárások helyett minden állampolgárnak ingyenesen havi vitaminadagot osztana ki. (D3 + C +esetleg Béres cseppek)

A leállással, a korlátozásokkal munkanélküliség, hosszabb távon bevételcsökkenés (adóbevételek) az emberek frusztrációja, stb.   kompenzációk, adóelengedések, kötelező fertőtlenítések, maszkok, egyszer használatos védőruházat, tesztek, milliárdos kiadással jár együtt.

Mint látjuk végül mégis a vírus "győz",  akik vitaminokat szednek, védve vannak, illetve a betegség lefolyása tünetmentes, vagy nagyon enyhe tünetekkel jár. Az igazi túlélő taktika az immunrendszer megerősítése lehetne, maradnának a munkahelyek, az iskolák, a közösségi programok, a családi kapcsolatok, a baráti kör. (és a megmaradt óriási pénzösszegből még más dolgokra is jutna.)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kovacs.andrea.ildiko@gmail.com

(Kovács Andi, 2020.03.29 20:24)

Köszönöm a hasznos információkat!
Illetve köszönöm, hogy ingyen letölthettem A gyógyító konyha című könyvét! Nagyon hasznos!
Áldás érte!

Re: kovacs.andrea.ildiko@gmail.com

(Gabilla, 2020.03.29 20:52)

Egészségére, kedves Andi. Terjessze szabadon, több könyv is ingyenesen elérhető, letölthető.

meszmar49@gmail.com

(Mészáros Máris, 2020.08.31 16:42)

Kedves Gabriella !
Teljes mértékben egyetértek minden mondatával.
Azért nagyon jó volt olvasni mert új ötleteket is kaptam Öntől.
Köszönöm szépen és további jó egészséget kívánok !
Szeretettel : Mária