Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Eddig megjelent könyveim

prezi.com/kvt2i6vxqgpw/konyveim/

 

Kép A GYÓGYÍTÓ KONYHA I. a reformkonyha rejtelmeibe vezeti be az olvasót.

Segít eligazodni a táplálkozási irányzatok között. A konyhai alapanyagoknak – fűszerek, zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék – az egészségre gyakorolt hatásait, a konyhai alkalmazáson túli hasznait is bemutatja. Néhány gyógydiéta, több mint 270 recept is található benne. A könyv alcíme: egyszerűen, olcsón, jót, egészségeset – önmagáért beszél. (1999/2003/A4/116) Az ETI-vizsga Természetgyógyászati modulhoz is tudja használni.

Elfogyott, e-könyvek oldalról letölthető ingyenesen.

 

Kép A GYÓGYÍTÓ KONYHA II. Ez a kötet folytatja az alapanyagok ismertetését, szóba kerülnek a gombák gyógyhatásai, a szójakészítmények, a kiskertek, erdők, mezők, szántóföldek kincsei. Foglalkozik a tartósítás, a befőzés gondjaival. Az EGÉSZSÉG ABC fejezetben mindennapi gondjainkra ajánl háziszereket. A GYÓGYRECEPTEK fejezet bemutatja néhány gyógyító szer elkészítési módját. A csillagképünk és a Hold hatásait is figyelembe vehetjük étkezésünknél. Csemegének az „ŐSI MAGYAR KONYHA” c. fejezetet szántuk. Több mint 280 recept! (2000/2003/A4/110)


Kép REFLEXZÓNA ATLASZ

Reflexológiai térképgyűjtemény a talpról, kézről, fülről, ajakról, nyelvről, fogakról, íriszről stb, a test különböző mikroterületeiről.

2002/A4/44  Bővített kiadás 2007/A4/68

 

Minden reflexzónával kapcsolatos képzésben tudja használni, elsősorban az ETI-vizsga Természetgyógyász alapmodulhoz, és a Reflexológia szakképzésben.

Új kiadása a Reflexzóna Térképek, bővített, színes oldalakkal.

  


Gyógyító eleink hagyatéka – PONTMASSZÁZS — akupresszúra 

 

Kép A hun-kínai kapcsolatokból kiindulva, a TAO-tól az Öt elem tanáig eljutva mutatja be a többezer éves hagyatékot, amely a mai napig megállja a helyét. A házi alkalmazástól a professzionális szintig megtanulható a könyvből. A pontok helye jó képek segítségével található meg. A különböző energia vezetékek aktiválása testtartásokkal is elérhető. Könnyű öngyógyító módszer. (2002/A4/136) (2010/A4/136)

Alapmű a természetgyógyász szakképzésben, ETI-vizsgához természetgyógyász alapmodulhoz, Akupresszőr szakképzéshez, AMM Alternatív-mozgás-masszázs szakképzéshez.

Elfogyott, új kiadása az AKUPRESSZRÚRA - Pontmasszázs (2012)

 

Gyógyító eleink hagyatéka – KÍNAI MASSZÁZS I.

Kép Ebben a kötetben megismerkedhetnek a „különleges csatornákkal”, az „ín-izom csatornákkal”, a csatornákon kívüli „extrapontokkal”. Ismerteti a „Kapunyitási technikákat,”, az alapfogásokat, jó fényképekkel, valamint konkrét receptúrákat gyakoribb betegségekre. Tartalmazza az akupunktúrás pontok teljes listáját.  2006/A4/108

Alapmű a természetgyógyász szakképzésben, ETI-vizsgához természetgyógyász alapmodulhoz, Akupresszőr szakképzéshez, elsősorban az AMM Alternatív-mozgás-masszázs szakképzéshez. 

  

 

Gyógyító eleink hagyatéka — KÍNAI MASSZÁZS 2. — GYERMEKGYÓGYÁSZAT

Kép Ebben a kötetben a babamasszázsnál használt technikákat, speciális terápiás zónákat, pontokat mutatjuk be, konkrét betegségekre ajánlott terápiás receptúrákkal.

A könyvben sok ábra segíti az alkalmazást. 2007/A4/108

Ajánlható gyermekorvosoknak, masszőröknek, akupresszőröknek, rendellenességgel született babák szüleinek....

Elfogyott.

 

  

 KépGyógyító eleink hagyatéka - FÜLREFLEXOLÓGIA — elmélete és gyakorlata

 A fül reflexzónáinak részletes ismertetése, masszázsprogrammal, színes diagnosztikai fotókkal. 2007/A4/104.  és 2010/A4/104

Alapmű az ETI vizsgához az Akupresszőr szakhoz és a Füladdiktológus szakképzéshez.

Elfogyott, új, bővített kiadása elérhető. 

 

ROVÁS-JAVAS

Kép A negyvenlapos jóskártya melléklet fő figurái az ősi magyar rovásírás jelei. A jelek üzennek nekünk, a szimbolikus energiák segíthetnek. A kártya sokrétűen használható a rovást tanulni vágyótól a jósolni akarókig. Az ősmagyar mitológiából vett apróságok fűszerezik a könyvet. Minden laphoz tartozik segítő ásvány, növény, állat, kedvező időszak, és ősi magyar fiú- illetve leánynevek.

(2003/A5/104)  (2010/A5/108+kártyák)

 

A ROVÁSJELEK TITKAI

KépA székely-magyar rovásjelek és az ógermán rúnák között sok hasonlóság található. Ennek néz utána a szerző, elsősorban a jelhez tartozó jelentéseket veszi figyelembe. Az azonosságok a közös ősírásig vezethetők vissza. Helyenként az ótörök és kínai ősjelek is összehasonlításra kerülnek. Kalandozhatunk a germán és ősmagyar mitológiában, találkozhatunk a magyar ősvallás mai nyomaival is. Választ kaphatunk arra, hogy minek a maradványa az örökmécses? ... a balázsolás? ... a húsvéti locsolás? Mi köze a Mikulás virgácsának a Gyógyító Boldogasszonyhoz? ... és még sok érdekesség. (2010/A5/136)

  

Kép MITIKUS ÁLLATOK

Szimbólumok, legendák, mítoszok fontos szereplői az állatok. A mítoszokban szerepelnek teremtő-, segítő állatok, vagy védőszellemként segíthetnek egy népet, vagy egyént. Szerepet kapnak az állatövben, az égtáj szimbolikában, stb. is.

A magyarsággal kapcsolatos mitikus állatok bemutatása különösen fontos, mert a szokásos mitológiai kiadványokban ezek nem találhatóak meg. (Aranyszarvas, turulsólyom, tűzmadarak, táltos, stb.)

Kép

 

A könyvhöz 72 lapos kártyacsomag tartozik, amellyel a kisgyermekektől az idős korúakig mindenkinek más-más játékot tudunk ajánlani. 2005/A5/310+ kártyacsomag         

 

 

 

 ÖT ELEM TANA – Egészségünk az ősi – több ezer Képéves – világkép tükrében.

Yin-Yang elmélettől az Öt Elem Tanáig testi-lelki-szellemi tulajdonságaink magyarázhatóak. Meglepő összefüggések! Nyitott szelleműeknek való olvasmányos mű. (2000/A5/64)

 Alapmű a természetgyógyászoknak.

Elfogyott, e-könyvek oldalról letölthető ingyenesen.

 "Az öt elem tanáról - magyaroknak" új, átszerkesztett, bővített kiadása a "Gyógyító eleink hagyatéka" sorozaton belül megjelent.

  

Kép SACRA HERBARIA – SZENT FÜVEK

Szentekről, bibliai alakokról elnevezett növények, ősi népek szentként tisztelt füvei, fái, melyek gyógyító erővel bírnak. Legendák, történetek is kapcsolódnak hozzájuk.
A magyarok mitikus növényeiről külön fejezetben olvashat. A 48 színes növény-kártyát kivágva érdekes ismeretterjesztő játékhoz juthat. (2004/A5/172)  

 

Kép A GYÓGYÍTÓ MÉHECSKE - APITERÁPIA -

A méhészeti termékek gyógyhatásait mutatja be, sok mézes recepttel, kozmetikai és gyógyító felhasználásokkal.

Az ősi magyar mézeskalácsról, II. Vak Béla méz-ser receptjéről, a virágpor, a méhszurok (propolisz) gyógyerejéről is szerezhet információkat. 2003/A5/74

 Természetgyógyász alapképzés, reflexológus képzés részvevőinek.

Kép ILLÓOLAJOKKAL AZ EGÉSZSÉGÉRT — AROMATERÁPIA –

A növények egyik alkotórészének, az illóolajoknak háziszerként való alkalmazását mutatja be.
Egészségünk megtartásának, visszaszerzésének, mindennapjaink apróbb-nagyobb kozmetikai, egészségi, lelki problémáinak megoldását adhatja kezünkbe.Inhalálók, fürdők, borogatások, gargalizálók, masszázsolajok, testápolók, parfümök, pomádék készítését, receptjeit adja.  2003/A5/70

Természetgyógyász alapképzés, reflexológus képzés résztvevőinek.

 

Kép A GYÓGYÍTÓ LÉLEGZET - SPIROTERÁPIA –

Első és utolsó cselekedetünk a lélegzés. A lélegzet gyógyító módszereit mutatja be a modern és az ősi (indiai, kínai, óperzsa, ómexikói) tanítások szerint.

A könyvben 111 légzőgyakorlat leírása található!  2004/A5/

Természetgyógyász alapképzésben, reflexológus, akupresszőr, és AMM szakképzés résztvevőinek.
 (A Qi Gong - Csi Kung - része.)

 

Kép Egészség-füzetek 1.  -  DEPRESSZIÓ — Kiút a természetgyógyászat segítségével —

Depressziósoknak és környezetüknek, a segítőknek szól. Sokrétű segítséget nyújt a természetgyógyászat több ágának lehetőségeit tárja elénk. 

 Elfogyott, e-könyvek oldalról letölthető ingyenesen.Kép Egészség-füzetek 2.   - TÚLSÚLYOS GOND — Ideális testsúly a természetgyógyászattal —

A túlsúly okaitól a megoldásig felvázolja a lehetőségeket, melyeket a természetgyógyászat ágai adhatnak nekünk. 2001/A5/64  

 


 

Kép Egészség-füzetek 3.   -  SZÉP EZÜSTKOR — Fiatalosan a természetgyógyászat segítségével

Fiatalosnak maradni, fájdalom nélkül, minél egészségesebben élni meg a teljes életet – mindenki vágya.

Segít a sokoldalú természetgyógyászat. Minél előbb kezdjen hozzá!  2001/A5/86  

           

 

Kép Egészség-füzetek 4.   -  SZÉNANÁTHA — Allergia és természetgyógyászat —

Allergia, szénanátha, asztma – korunk egyik népbetegség csoportja.

A könyv áttekintést nyújt a tünetek kezeléséhez, a gyógyuláshoz, egészségesebb, boldogabb élethez vezető útról, a természetgyógyászat adta lehetőségekről.  2002/A5/92

 

 Kép Egészség-füzetek 5. – ÉLELMES – a táplálkozásról másképpen –

Napjaink táplálkozási ajánlatai körül nagy a zűrzavar. Ebben segít eligazodni ez a könyvecske.

A táplálkozás spirituális vonatkozásai is felvillannak.

Sok használható tippet ad, hogyan tarthassuk meg egészségünket, - hogyan nyerhetjük vissza azt – élelmünk segítségével. 2007/A5/146

Természetgyógyász alapmodulnál, és reflexológus képzésnél is használható.

 

 

Az ismertetés alján: (Kiadási év/lapméret/oldalszám)

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

83feherivett@gmail.com

(Fehér Ivett, 2012.10.31 09:31)

Kedves Gabriella!

Nagyon érdekelne Az öt elem tanáról magyaroknak című könyve. Hogyan tudnék hozzájutni?
Köszönettel
Ivett

csegoldine.erika@hajdunanas.hu

(Csegöldiné Tóth Erzsébet, 2012.05.02 10:43)

Apiterápiával kapcsolatban szeretnék Öntől többet megtudni.
Segítségét előre is megköszönve
Egy aggódó édesanya

thu@freemail.hu

(Barnabás, 2012.02.20 11:46)

Tiszteletem!
Most olvasom az Öt Elemről szóló könyvet.
Az öt elem chi-kung gyakorlásakor is be kell az adott irányokat (égtájak)
tartani?

csubaji@citromail.hu

(Csuba József, 2012.01.22 12:32)

Kedves Gabriella!

Csuba József vagyok, kínai masszázzsal foglalkozom. Nagyon hasznosnak találtam a kiadványait, a legtöbbet már be sikerült beszereznem. Régóta keresem azonban A gyógyító konyha I-es kötetét, illetve az Öt elem tana című könyveit. Érdeklődnék, tud-e nekem ezekből egy-egy példányt küldeni.
A postacímem 8400 Ajka, Bányász utca 3.

A segítségét előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Csuba József

1105. halom köz 5/C.

(Diósi Ágnes, 2012.01.04 22:19)

Kedves Gabi!
Nagyon hasznos a Reflexzóna térkép. Köszönöm, hogy elküldte nekem.
Szeretném a két Gyógyító konyha című könyvet is megvásárolni.
nem tudom az árát!
kérem szépen írja meg nekem!
Köszönettel
Diósi Ágnes

babamamjoga@gmail.com

(Nemes Moncsi, 2011.07.17 17:34)

Szeretnék feliratkozni a hírleveledre és pár könyvet is vennék.Igaz már egy pár meg van,mert természetes gyógymódok tanácsadó vagyok,de az a nagy kérdésem,amennyiben közvetlen tőled venném meg olcsóbb lenne.Köszönettel.Moncsi

Re: babamamjoga@gmail.com

(Gabilla magóc, 2011.07.17 19:15)

A főoldalon lehet feliratkozni a hírlevélre. A könyveket postai utánvéttel tudnám küldeni. Nem mindegyik kapható már.

2100 Gödöllő Egyetem tér 4/b

(Dr Vetési Margit, 2011.04.27 16:07)

Kedves Gabilla!
Szeretném megtudni a Reflexzóna atlasz, valamint az egészségfüzetek 2. és 3. árát
Üdvözlettel: Vetési M.

Mészáros Gábornak

(Gabilla, 2010.05.12 07:44)

Adjon az Isten! Kár, hogy nem adta meg e-mail-címét (például a főoldalon) bővebben tudnék válaszolni. Ha gyógynövényt keres, akkor a máriatövis magját tudom ajánlani (gyógyszerként Legalon drazsé), ami minden májsejt-pusztulással járó problémára jó. A daganatképződés megelőzésére, megállítására minden zöldségféle alkalmas, lehetőleg nyersen, frissen szedve. (pl. brokkoli, saláta, spárga, cékla, répa...) lúgosítják a testnedveket, amit a rák ki nem állhat. Sajnos 1-2 napi állás után (amíg polcra kerülnek) már romlik a hatásfok, valamint 30 perc főzéssel teljesen elvész. Ezért írtam, hogy frissen szedve. Jó, ha van saját kert, vagy hasonló lehetőség. Indul a gyümölcsszezon, ezt is ki lehet használni, a fentiek értelmében. Továbbá érdemes a szívében lakozó haraggal foglalkozni (bárki ellen irányul) megoldani, megbocsátani, elfogadni.... Sokat segíthet!!!
A felajánlott támogatásnak örülök, most - jobb híján - magánkiadom a könyveket, aminek a terjesztése nem megoldott.
Jó egészséget.

Kérdés

(Mészáros Gábor, 2010.05.11 20:27)

Adjon az isten szép napot.
Mészáros Gábor vagyok. Magyarországról.
Sok keresés után nehezen igaz,de reményem nem vesztve találtam az ön honlapjára. Szeretném kérdezni,mivel édesapám 2 hónap után e-hónap 25-én tudja meg van-e májrákja illetve nincs. Mert találtak a máján egy 5cm-es szürke foltot. Ez ügyben szeretném kérdezni öntől nem tud esetleg javasolni illetve segíteni nekem? Ha könyvében leírva vagy növényt javasolni azt is megköszönném.

Egyébként,ha gondolja szívesen támogatnánk a honlapunkon való reklámmal,hogy minél többen értesüljenek,mert én is beleolvastam és van nagyon sok érdekes dolog az ön oldalán.

Köszönöm előre válaszát. További szép napot.

Tisztelettel: Mészáros Gábor.

agnes.skarufa@freemail.hu

(Ágnes, 2010.04.04 20:11)

Kedves Gabriella,
Szeretnék könyveket rendelni de nem tudom hogyan tehetném meg a legkönnyebb módon.
A gyógyító konyha I.II
Rovás - Javas
Kínai masszázs I.II

Köszönettel:
Ágnes

cemi74@citromail.hu

(Cemi, 2010.04.01 05:23)

Kedves TEMESVÁRI GABILLA

Ezúton szeretném kérni a segitségedet.

REFLEXZÓNA ATLASZ
Reflexológiai térképgyűjtemény a talpról, kézről, fülről, ajakról, nyelvről, fogakról, íriszről stb, a test különböző mikroterületeiről.

Bővített kiadás 2007/A4/68

könyvedet szeretném megkapni. Mivel a nagyobb könyvesboltokban nem találtam :(
és ezúton kérném a segitségét.Hol tudnám eszt a könyvét megvásárolni.
várom mielöbi válaszát köszönetel

az érdeklődőknek.

(Gabilla magóc, 2010.03.22 07:59)

A régebbi könyvek új kiadására nemigen látok lehetőséget, pénzügyi akadályok miatt. A tankönyvszerűek (akupresszúra, stb.) kiadása várható, az Öt elem kibővítés alatt áll, a Rováshoz kiadót, vagy olcsóbb nyomdát keresek, a legújabbhoz a "Rovásjelek titkaihoz" szintén. Néhány könyv még tőlem rendelhető, érdeklődjön. E-mail címem a főoldalon...

Budapest

(Horváth Zsuzsanna, 2010.03.20 20:39)

Kedves Mindenki,

A www.ababook.hu weboldalon megtaláltam Gabilla könyveit. Meg is lehet rendelni kedvezménnyel.

Szép napot mindenkinek :)
Zsuzsa

könyvek

(érdeklődő, 2010.03.20 13:36)

Kedves Gabriella!

A már nem kapható könyveit, illetve, amiket 5-10 éve adtak ki, nem fogják újra kiadni?

Krisztinának Hódmezővásárhelyre

(Gabilla magóc, 2010.03.05 15:54)

Kedves Krisztina! Sajnos a könyv elfogyott, de a Holisztic Oktatási Központ a tanfolyamosok részére fénymásol belőle. Keresse őket, hátha postáznak Önnek.
Sok sikert.

Hódmezővásárhely

(Krisztina, 2010.03.05 14:58)

Kedves Gabriella!

Most fedeztem fel ezt az oldalt és nagyon szeretném megtalálni a pontmasszázs című könyvét, de sehol nem található. Kérem segítségét. Köszöntettel: M. Krisztina

Fehérgyarmat

(Kapiné Balabán Bernadett, 2010.02.15 22:09)

Kedves Gabilla!
Érdekelne,hogyan lehet állatokat gyógynövényekkel gyógyítani. Erről a témáról nagyon kevés információt tudtam eddig szerezni. A kamillateát és az orbáncfűolajat használom kutyáknál,ezek beváltak de mást nem merek használni nehogy ártsak vele. Szívesen hallanék erről öntől cikkben,könyvben stb.
Üdvözletem!

e.sziraki54@hotmail.com

(SZIRÁKINÉ ELLA, 2010.01.04 18:48)

KEDVES GABRIELLA!
VALÓSZÍNŰ NEM VÉLETLENÜL TALÁLTAM A HONLAPJÁRA!SOKAT
GONDOLKODTAM MÁR,MIÉRT NINCS NEKÜNK, IGAZI MAGYAR, ORVOSLÁSSAL, TERMÉSZETGYÓGYÁSZATTAL FOGLALKOZÓ SEGÍ-
TŐNK! KÖSZÖNÖM AZ ÉRTÉKES ÉS ÉRDEKES OLDALAKAT!SZELLA

érdekelne

(zsu, 2010.01.03 20:11)

Kedves Gabriella!
Érdekelne mit gondol az aura látásról?!
Köszönöm!
Zsu