Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Eddig megjelent könyveim

prezi.com/kvt2i6vxqgpw/konyveim/

 

Kép A GYÓGYÍTÓ KONYHA I. a reformkonyha rejtelmeibe vezeti be az olvasót.

Segít eligazodni a táplálkozási irányzatok között. A konyhai alapanyagoknak – fűszerek, zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék – az egészségre gyakorolt hatásait, a konyhai alkalmazáson túli hasznait is bemutatja. Néhány gyógydiéta, több mint 270 recept is található benne. A könyv alcíme: egyszerűen, olcsón, jót, egészségeset – önmagáért beszél. (1999/2003/A4/116) Az ETI-vizsga Természetgyógyászati modulhoz is tudja használni.

Elfogyott, e-könyvek oldalról letölthető ingyenesen.

 

Kép A GYÓGYÍTÓ KONYHA II. Ez a kötet folytatja az alapanyagok ismertetését, szóba kerülnek a gombák gyógyhatásai, a szójakészítmények, a kiskertek, erdők, mezők, szántóföldek kincsei. Foglalkozik a tartósítás, a befőzés gondjaival. Az EGÉSZSÉG ABC fejezetben mindennapi gondjainkra ajánl háziszereket. A GYÓGYRECEPTEK fejezet bemutatja néhány gyógyító szer elkészítési módját. A csillagképünk és a Hold hatásait is figyelembe vehetjük étkezésünknél. Csemegének az „ŐSI MAGYAR KONYHA” c. fejezetet szántuk. Több mint 280 recept! (2000/2003/A4/110)


Kép REFLEXZÓNA ATLASZ

Reflexológiai térképgyűjtemény a talpról, kézről, fülről, ajakról, nyelvről, fogakról, íriszről stb, a test különböző mikroterületeiről.

2002/A4/44  Bővített kiadás 2007/A4/68

 

Minden reflexzónával kapcsolatos képzésben tudja használni, elsősorban az ETI-vizsga Természetgyógyász alapmodulhoz, és a Reflexológia szakképzésben.

Új kiadása a Reflexzóna Térképek, bővített, színes oldalakkal.

  


Gyógyító eleink hagyatéka – PONTMASSZÁZS — akupresszúra 

 

Kép A hun-kínai kapcsolatokból kiindulva, a TAO-tól az Öt elem tanáig eljutva mutatja be a többezer éves hagyatékot, amely a mai napig megállja a helyét. A házi alkalmazástól a professzionális szintig megtanulható a könyvből. A pontok helye jó képek segítségével található meg. A különböző energia vezetékek aktiválása testtartásokkal is elérhető. Könnyű öngyógyító módszer. (2002/A4/136) (2010/A4/136)

Alapmű a természetgyógyász szakképzésben, ETI-vizsgához természetgyógyász alapmodulhoz, Akupresszőr szakképzéshez, AMM Alternatív-mozgás-masszázs szakképzéshez.

Elfogyott, új kiadása az AKUPRESSZRÚRA - Pontmasszázs (2012)

 

Gyógyító eleink hagyatéka – KÍNAI MASSZÁZS I.

Kép Ebben a kötetben megismerkedhetnek a „különleges csatornákkal”, az „ín-izom csatornákkal”, a csatornákon kívüli „extrapontokkal”. Ismerteti a „Kapunyitási technikákat,”, az alapfogásokat, jó fényképekkel, valamint konkrét receptúrákat gyakoribb betegségekre. Tartalmazza az akupunktúrás pontok teljes listáját.  2006/A4/108

Alapmű a természetgyógyász szakképzésben, ETI-vizsgához természetgyógyász alapmodulhoz, Akupresszőr szakképzéshez, elsősorban az AMM Alternatív-mozgás-masszázs szakképzéshez. 

  

 

Gyógyító eleink hagyatéka — KÍNAI MASSZÁZS 2. — GYERMEKGYÓGYÁSZAT

Kép Ebben a kötetben a babamasszázsnál használt technikákat, speciális terápiás zónákat, pontokat mutatjuk be, konkrét betegségekre ajánlott terápiás receptúrákkal.

A könyvben sok ábra segíti az alkalmazást. 2007/A4/108

Ajánlható gyermekorvosoknak, masszőröknek, akupresszőröknek, rendellenességgel született babák szüleinek....

Elfogyott.

 

  

 KépGyógyító eleink hagyatéka - FÜLREFLEXOLÓGIA — elmélete és gyakorlata

 A fül reflexzónáinak részletes ismertetése, masszázsprogrammal, színes diagnosztikai fotókkal. 2007/A4/104.  és 2010/A4/104

Alapmű az ETI vizsgához az Akupresszőr szakhoz és a Füladdiktológus szakképzéshez.

Elfogyott, új, bővített kiadása elérhető. 

 

ROVÁS-JAVAS

Kép A negyvenlapos jóskártya melléklet fő figurái az ősi magyar rovásírás jelei. A jelek üzennek nekünk, a szimbolikus energiák segíthetnek. A kártya sokrétűen használható a rovást tanulni vágyótól a jósolni akarókig. Az ősmagyar mitológiából vett apróságok fűszerezik a könyvet. Minden laphoz tartozik segítő ásvány, növény, állat, kedvező időszak, és ősi magyar fiú- illetve leánynevek.

(2003/A5/104)  (2010/A5/108+kártyák)

 

A ROVÁSJELEK TITKAI

KépA székely-magyar rovásjelek és az ógermán rúnák között sok hasonlóság található. Ennek néz utána a szerző, elsősorban a jelhez tartozó jelentéseket veszi figyelembe. Az azonosságok a közös ősírásig vezethetők vissza. Helyenként az ótörök és kínai ősjelek is összehasonlításra kerülnek. Kalandozhatunk a germán és ősmagyar mitológiában, találkozhatunk a magyar ősvallás mai nyomaival is. Választ kaphatunk arra, hogy minek a maradványa az örökmécses? ... a balázsolás? ... a húsvéti locsolás? Mi köze a Mikulás virgácsának a Gyógyító Boldogasszonyhoz? ... és még sok érdekesség. (2010/A5/136)

  

Kép MITIKUS ÁLLATOK

Szimbólumok, legendák, mítoszok fontos szereplői az állatok. A mítoszokban szerepelnek teremtő-, segítő állatok, vagy védőszellemként segíthetnek egy népet, vagy egyént. Szerepet kapnak az állatövben, az égtáj szimbolikában, stb. is.

A magyarsággal kapcsolatos mitikus állatok bemutatása különösen fontos, mert a szokásos mitológiai kiadványokban ezek nem találhatóak meg. (Aranyszarvas, turulsólyom, tűzmadarak, táltos, stb.)

Kép

 

A könyvhöz 72 lapos kártyacsomag tartozik, amellyel a kisgyermekektől az idős korúakig mindenkinek más-más játékot tudunk ajánlani. 2005/A5/310+ kártyacsomag         

 

 

 

 ÖT ELEM TANA – Egészségünk az ősi – több ezer Képéves – világkép tükrében.

Yin-Yang elmélettől az Öt Elem Tanáig testi-lelki-szellemi tulajdonságaink magyarázhatóak. Meglepő összefüggések! Nyitott szelleműeknek való olvasmányos mű. (2000/A5/64)

 Alapmű a természetgyógyászoknak.

Elfogyott, e-könyvek oldalról letölthető ingyenesen.

 "Az öt elem tanáról - magyaroknak" új, átszerkesztett, bővített kiadása a "Gyógyító eleink hagyatéka" sorozaton belül megjelent.

  

Kép SACRA HERBARIA – SZENT FÜVEK

Szentekről, bibliai alakokról elnevezett növények, ősi népek szentként tisztelt füvei, fái, melyek gyógyító erővel bírnak. Legendák, történetek is kapcsolódnak hozzájuk.
A magyarok mitikus növényeiről külön fejezetben olvashat. A 48 színes növény-kártyát kivágva érdekes ismeretterjesztő játékhoz juthat. (2004/A5/172)  

 

Kép A GYÓGYÍTÓ MÉHECSKE - APITERÁPIA -

A méhészeti termékek gyógyhatásait mutatja be, sok mézes recepttel, kozmetikai és gyógyító felhasználásokkal.

Az ősi magyar mézeskalácsról, II. Vak Béla méz-ser receptjéről, a virágpor, a méhszurok (propolisz) gyógyerejéről is szerezhet információkat. 2003/A5/74

 Természetgyógyász alapképzés, reflexológus képzés részvevőinek.

Kép ILLÓOLAJOKKAL AZ EGÉSZSÉGÉRT — AROMATERÁPIA –

A növények egyik alkotórészének, az illóolajoknak háziszerként való alkalmazását mutatja be.
Egészségünk megtartásának, visszaszerzésének, mindennapjaink apróbb-nagyobb kozmetikai, egészségi, lelki problémáinak megoldását adhatja kezünkbe.Inhalálók, fürdők, borogatások, gargalizálók, masszázsolajok, testápolók, parfümök, pomádék készítését, receptjeit adja.  2003/A5/70

Természetgyógyász alapképzés, reflexológus képzés résztvevőinek.

 

Kép A GYÓGYÍTÓ LÉLEGZET - SPIROTERÁPIA –

Első és utolsó cselekedetünk a lélegzés. A lélegzet gyógyító módszereit mutatja be a modern és az ősi (indiai, kínai, óperzsa, ómexikói) tanítások szerint.

A könyvben 111 légzőgyakorlat leírása található!  2004/A5/

Természetgyógyász alapképzésben, reflexológus, akupresszőr, és AMM szakképzés résztvevőinek.
 (A Qi Gong - Csi Kung - része.)

 

Kép Egészség-füzetek 1.  -  DEPRESSZIÓ — Kiút a természetgyógyászat segítségével —

Depressziósoknak és környezetüknek, a segítőknek szól. Sokrétű segítséget nyújt a természetgyógyászat több ágának lehetőségeit tárja elénk. 

 Elfogyott, e-könyvek oldalról letölthető ingyenesen.Kép Egészség-füzetek 2.   - TÚLSÚLYOS GOND — Ideális testsúly a természetgyógyászattal —

A túlsúly okaitól a megoldásig felvázolja a lehetőségeket, melyeket a természetgyógyászat ágai adhatnak nekünk. 2001/A5/64  

 


 

Kép Egészség-füzetek 3.   -  SZÉP EZÜSTKOR — Fiatalosan a természetgyógyászat segítségével

Fiatalosnak maradni, fájdalom nélkül, minél egészségesebben élni meg a teljes életet – mindenki vágya.

Segít a sokoldalú természetgyógyászat. Minél előbb kezdjen hozzá!  2001/A5/86  

           

 

Kép Egészség-füzetek 4.   -  SZÉNANÁTHA — Allergia és természetgyógyászat —

Allergia, szénanátha, asztma – korunk egyik népbetegség csoportja.

A könyv áttekintést nyújt a tünetek kezeléséhez, a gyógyuláshoz, egészségesebb, boldogabb élethez vezető útról, a természetgyógyászat adta lehetőségekről.  2002/A5/92

 

 Kép Egészség-füzetek 5. – ÉLELMES – a táplálkozásról másképpen –

Napjaink táplálkozási ajánlatai körül nagy a zűrzavar. Ebben segít eligazodni ez a könyvecske.

A táplálkozás spirituális vonatkozásai is felvillannak.

Sok használható tippet ad, hogyan tarthassuk meg egészségünket, - hogyan nyerhetjük vissza azt – élelmünk segítségével. 2007/A5/146

Természetgyógyász alapmodulnál, és reflexológus képzésnél is használható.

 

 

Az ismertetés alján: (Kiadási év/lapméret/oldalszám)

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Mercedesznek

(Gabilla, 2009.12.16 17:25)

Feltétlen keressen e-mailben, mert Sacrát és Mitikus állatokat sikerült kerítenem.Postai utánvéttel tudnám küldeni. (Név, cím, telefon kellene.) temesvarigabi@invitel.hu

2254 Szentmartonkata, Bajcsy Zs.u.5.

(Windischmann Mercedesz, 2009.12.16 16:15)

Kedves Gabilla,
hasonlo gonddal talalkoztam, mint az elottem iro kedves holgy. Tobbek kozott a hetvegen is jartam nem is egy -magyar- boltban es sajnos nincsenek mar a konyvei. Amennyiben lehetseges, szeretnek: ROVÁS-JAVAS,SACRA HERBARIA – SZENT FÜVEK es ILLÓOLAJOKKAL AZ EGÉSZSÉGÉRT —AROMATERÁPIA –, MITIKUS ÁLLATOK c. konyveket.Kerem irjon nekem, mit javasol, illetve tud -e esetleg postan kuldeni. Elore is koszonom szives valaszat.Koszonettel, Windischmann Mercedesz

Tibay Ferencné - válasz

(Gabilla, 2009.10.17 19:27)

Sajnos, már igen-igen kifogytak a könyvek. Magyar boltokban érdemes keresni (Püski, Szkítia) Ha nincs, néhány még nálam is van, postai utánvéttel tudok belőle küldeni.

7030 Paks, Zápor u. 3.

(Tibay Ferencné, 2009.10.17 16:58)

Nagy érdeklődéssel olvasom tartalmas, sokoldalú oldalait. Szeretnék hozzájutni a már megjelent könyveihez, hol lehetséges ? Tisztelettel olvasója : TIbayné Terike Paksról


« előző

1 | 2 | 3