Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Eddig megjelent könyveim

prezi.com/kvt2i6vxqgpw/konyveim/

 

Kép A GYÓGYÍTÓ KONYHA I. a reformkonyha rejtelmeibe vezeti be az olvasót.

Segít eligazodni a táplálkozási irányzatok között. A konyhai alapanyagoknak – fűszerek, zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék – az egészségre gyakorolt hatásait, a konyhai alkalmazáson túli hasznait is bemutatja. Néhány gyógydiéta, több mint 270 recept is található benne. A könyv alcíme: egyszerűen, olcsón, jót, egészségeset – önmagáért beszél. (1999/2003/A4/116) Az ETI-vizsga Természetgyógyászati modulhoz is tudja használni.

Elfogyott, e-könyvek oldalról letölthető ingyenesen.

 

Kép A GYÓGYÍTÓ KONYHA II. Ez a kötet folytatja az alapanyagok ismertetését, szóba kerülnek a gombák gyógyhatásai, a szójakészítmények, a kiskertek, erdők, mezők, szántóföldek kincsei. Foglalkozik a tartósítás, a befőzés gondjaival. Az EGÉSZSÉG ABC fejezetben mindennapi gondjainkra ajánl háziszereket. A GYÓGYRECEPTEK fejezet bemutatja néhány gyógyító szer elkészítési módját. A csillagképünk és a Hold hatásait is figyelembe vehetjük étkezésünknél. Csemegének az „ŐSI MAGYAR KONYHA” c. fejezetet szántuk. Több mint 280 recept! (2000/2003/A4/110)


Kép REFLEXZÓNA ATLASZ

Reflexológiai térképgyűjtemény a talpról, kézről, fülről, ajakról, nyelvről, fogakról, íriszről stb, a test különböző mikroterületeiről.

2002/A4/44  Bővített kiadás 2007/A4/68

 

Minden reflexzónával kapcsolatos képzésben tudja használni, elsősorban az ETI-vizsga Természetgyógyász alapmodulhoz, és a Reflexológia szakképzésben.

Új kiadása a Reflexzóna Térképek, bővített, színes oldalakkal.

  


Gyógyító eleink hagyatéka – PONTMASSZÁZS — akupresszúra 

 

Kép A hun-kínai kapcsolatokból kiindulva, a TAO-tól az Öt elem tanáig eljutva mutatja be a többezer éves hagyatékot, amely a mai napig megállja a helyét. A házi alkalmazástól a professzionális szintig megtanulható a könyvből. A pontok helye jó képek segítségével található meg. A különböző energia vezetékek aktiválása testtartásokkal is elérhető. Könnyű öngyógyító módszer. (2002/A4/136) (2010/A4/136)

Alapmű a természetgyógyász szakképzésben, ETI-vizsgához természetgyógyász alapmodulhoz, Akupresszőr szakképzéshez, AMM Alternatív-mozgás-masszázs szakképzéshez.

Elfogyott, új kiadása az AKUPRESSZRÚRA - Pontmasszázs (2012)

 

Gyógyító eleink hagyatéka – KÍNAI MASSZÁZS I.

Kép Ebben a kötetben megismerkedhetnek a „különleges csatornákkal”, az „ín-izom csatornákkal”, a csatornákon kívüli „extrapontokkal”. Ismerteti a „Kapunyitási technikákat,”, az alapfogásokat, jó fényképekkel, valamint konkrét receptúrákat gyakoribb betegségekre. Tartalmazza az akupunktúrás pontok teljes listáját.  2006/A4/108

Alapmű a természetgyógyász szakképzésben, ETI-vizsgához természetgyógyász alapmodulhoz, Akupresszőr szakképzéshez, elsősorban az AMM Alternatív-mozgás-masszázs szakképzéshez. 

  

 

Gyógyító eleink hagyatéka — KÍNAI MASSZÁZS 2. — GYERMEKGYÓGYÁSZAT

Kép Ebben a kötetben a babamasszázsnál használt technikákat, speciális terápiás zónákat, pontokat mutatjuk be, konkrét betegségekre ajánlott terápiás receptúrákkal.

A könyvben sok ábra segíti az alkalmazást. 2007/A4/108

Ajánlható gyermekorvosoknak, masszőröknek, akupresszőröknek, rendellenességgel született babák szüleinek....

Elfogyott.

 

  

 KépGyógyító eleink hagyatéka - FÜLREFLEXOLÓGIA — elmélete és gyakorlata

 A fül reflexzónáinak részletes ismertetése, masszázsprogrammal, színes diagnosztikai fotókkal. 2007/A4/104.  és 2010/A4/104

Alapmű az ETI vizsgához az Akupresszőr szakhoz és a Füladdiktológus szakképzéshez.

Elfogyott, új, bővített kiadása elérhető. 

 

ROVÁS-JAVAS

Kép A negyvenlapos jóskártya melléklet fő figurái az ősi magyar rovásírás jelei. A jelek üzennek nekünk, a szimbolikus energiák segíthetnek. A kártya sokrétűen használható a rovást tanulni vágyótól a jósolni akarókig. Az ősmagyar mitológiából vett apróságok fűszerezik a könyvet. Minden laphoz tartozik segítő ásvány, növény, állat, kedvező időszak, és ősi magyar fiú- illetve leánynevek.

(2003/A5/104)  (2010/A5/108+kártyák)

 

A ROVÁSJELEK TITKAI

KépA székely-magyar rovásjelek és az ógermán rúnák között sok hasonlóság található. Ennek néz utána a szerző, elsősorban a jelhez tartozó jelentéseket veszi figyelembe. Az azonosságok a közös ősírásig vezethetők vissza. Helyenként az ótörök és kínai ősjelek is összehasonlításra kerülnek. Kalandozhatunk a germán és ősmagyar mitológiában, találkozhatunk a magyar ősvallás mai nyomaival is. Választ kaphatunk arra, hogy minek a maradványa az örökmécses? ... a balázsolás? ... a húsvéti locsolás? Mi köze a Mikulás virgácsának a Gyógyító Boldogasszonyhoz? ... és még sok érdekesség. (2010/A5/136)

  

Kép MITIKUS ÁLLATOK

Szimbólumok, legendák, mítoszok fontos szereplői az állatok. A mítoszokban szerepelnek teremtő-, segítő állatok, vagy védőszellemként segíthetnek egy népet, vagy egyént. Szerepet kapnak az állatövben, az égtáj szimbolikában, stb. is.

A magyarsággal kapcsolatos mitikus állatok bemutatása különösen fontos, mert a szokásos mitológiai kiadványokban ezek nem találhatóak meg. (Aranyszarvas, turulsólyom, tűzmadarak, táltos, stb.)

Kép

 

A könyvhöz 72 lapos kártyacsomag tartozik, amellyel a kisgyermekektől az idős korúakig mindenkinek más-más játékot tudunk ajánlani. 2005/A5/310+ kártyacsomag         

 

 

 

 ÖT ELEM TANA – Egészségünk az ősi – több ezer Képéves – világkép tükrében.

Yin-Yang elmélettől az Öt Elem Tanáig testi-lelki-szellemi tulajdonságaink magyarázhatóak. Meglepő összefüggések! Nyitott szelleműeknek való olvasmányos mű. (2000/A5/64)

 Alapmű a természetgyógyászoknak.

Elfogyott, e-könyvek oldalról letölthető ingyenesen.

 "Az öt elem tanáról - magyaroknak" új, átszerkesztett, bővített kiadása a "Gyógyító eleink hagyatéka" sorozaton belül megjelent.

  

Kép SACRA HERBARIA – SZENT FÜVEK

Szentekről, bibliai alakokról elnevezett növények, ősi népek szentként tisztelt füvei, fái, melyek gyógyító erővel bírnak. Legendák, történetek is kapcsolódnak hozzájuk.
A magyarok mitikus növényeiről külön fejezetben olvashat. A 48 színes növény-kártyát kivágva érdekes ismeretterjesztő játékhoz juthat. (2004/A5/172)  

 

Kép A GYÓGYÍTÓ MÉHECSKE - APITERÁPIA -

A méhészeti termékek gyógyhatásait mutatja be, sok mézes recepttel, kozmetikai és gyógyító felhasználásokkal.

Az ősi magyar mézeskalácsról, II. Vak Béla méz-ser receptjéről, a virágpor, a méhszurok (propolisz) gyógyerejéről is szerezhet információkat. 2003/A5/74

 Természetgyógyász alapképzés, reflexológus képzés részvevőinek.

Kép ILLÓOLAJOKKAL AZ EGÉSZSÉGÉRT — AROMATERÁPIA –

A növények egyik alkotórészének, az illóolajoknak háziszerként való alkalmazását mutatja be.
Egészségünk megtartásának, visszaszerzésének, mindennapjaink apróbb-nagyobb kozmetikai, egészségi, lelki problémáinak megoldását adhatja kezünkbe.Inhalálók, fürdők, borogatások, gargalizálók, masszázsolajok, testápolók, parfümök, pomádék készítését, receptjeit adja.  2003/A5/70

Természetgyógyász alapképzés, reflexológus képzés résztvevőinek.

 

Kép A GYÓGYÍTÓ LÉLEGZET - SPIROTERÁPIA –

Első és utolsó cselekedetünk a lélegzés. A lélegzet gyógyító módszereit mutatja be a modern és az ősi (indiai, kínai, óperzsa, ómexikói) tanítások szerint.

A könyvben 111 légzőgyakorlat leírása található!  2004/A5/

Természetgyógyász alapképzésben, reflexológus, akupresszőr, és AMM szakképzés résztvevőinek.
 (A Qi Gong - Csi Kung - része.)

 

Kép Egészség-füzetek 1.  -  DEPRESSZIÓ — Kiút a természetgyógyászat segítségével —

Depressziósoknak és környezetüknek, a segítőknek szól. Sokrétű segítséget nyújt a természetgyógyászat több ágának lehetőségeit tárja elénk. 

 Elfogyott, e-könyvek oldalról letölthető ingyenesen.Kép Egészség-füzetek 2.   - TÚLSÚLYOS GOND — Ideális testsúly a természetgyógyászattal —

A túlsúly okaitól a megoldásig felvázolja a lehetőségeket, melyeket a természetgyógyászat ágai adhatnak nekünk. 2001/A5/64  

 


 

Kép Egészség-füzetek 3.   -  SZÉP EZÜSTKOR — Fiatalosan a természetgyógyászat segítségével

Fiatalosnak maradni, fájdalom nélkül, minél egészségesebben élni meg a teljes életet – mindenki vágya.

Segít a sokoldalú természetgyógyászat. Minél előbb kezdjen hozzá!  2001/A5/86  

           

 

Kép Egészség-füzetek 4.   -  SZÉNANÁTHA — Allergia és természetgyógyászat —

Allergia, szénanátha, asztma – korunk egyik népbetegség csoportja.

A könyv áttekintést nyújt a tünetek kezeléséhez, a gyógyuláshoz, egészségesebb, boldogabb élethez vezető útról, a természetgyógyászat adta lehetőségekről.  2002/A5/92

 

 Kép Egészség-füzetek 5. – ÉLELMES – a táplálkozásról másképpen –

Napjaink táplálkozási ajánlatai körül nagy a zűrzavar. Ebben segít eligazodni ez a könyvecske.

A táplálkozás spirituális vonatkozásai is felvillannak.

Sok használható tippet ad, hogyan tarthassuk meg egészségünket, - hogyan nyerhetjük vissza azt – élelmünk segítségével. 2007/A5/146

Természetgyógyász alapmodulnál, és reflexológus képzésnél is használható.

 

 

Az ismertetés alján: (Kiadási év/lapméret/oldalszám)

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

acsagnes67@gmail.com

(Ács Ágnes, 2022.08.16 18:50)

Kedves Gabilla, Katul, kedves Mester, kedves Tanárnő!

Bocsánat, hogy levelemmel zavarlak.Annak idején tanítványod voltam aHolisz-ban.Szinte valamennyi könyvedet megvettem, mert érdekelt és okat tanultam Tőled is és a könyvelből is. Nemrég a Sacra Herba könyvedet kezdtem újra elolvasni, de sajnos elvesztettem.Szeretném megkérdezni, hogy nem tudnál-e küldeni egy másik példányt belőle.Őszinte tisztelettel és a tanításokért hálás szívvel gondolva Rád, szeretettel jegyzi:Ágnes

bakim@holisz.hu

(Johnné Baki Mária, 2022.06.27 11:02)

Drága Gabikám! Azt szeretném Tőled kérdezni, nincs-e Neked néhány Reflexzóna atlaszod otthon? 5 db-ra lenne szükségünk, és sehol nem lehet beszerezni.
Köszönöm szépen válaszod!
Nagyon nagy szeretettel gondolok Rád!
Mária

KÖNYV keresés

(Gyulai Zsuzsanna, 2014.10.03 09:45)

Kedves Gabi!

Nagyon érdekelne 'AZ ÖT ELEM TANÁRÓL MAGYAROKNAK" című könyve. Fontos lenne, hogy olvashassam és legyen nekem is belőle.
Szeretném megvásárolni.
Milyen módon lehetséges? Utánvéttel, előre utalással???
Kérem, hogy segítsen ebben nekem.
Nagyon köszönöm - s további kellemes egészséges boldog éveket kívánok
Gyulai Zsuzsanna
tel: 30 372 3550
email: gyu.zsu@t-online.hu
cím: 1204 Budapest, ELŐD utca 88/B.

Öt elem tanáról magyaroknak

(Nagy Imre, 2016.12.15 07:46)

Re: KÖNYV keresés

(Takács Jánosné, 2018.01.11 08:38)

Kedves Gabi! Megvásárolnám a Gyógyító Lélegzet, Rovás-Javas könyvét a kártyával együtt mit kell tennem utánvétel útján. segítséget előre is köszönöm. további jó egészséget kívánok önnek Tisztelettel Takácsné Ilona.

Re: KÖNYV keresés

(Takács Jánosné, 2018.01.11 08:40)

Kedves Gabi! Megvásárolnám a Gyógyító Lélegzet, Rovás-Javas könyvét a kártyával együtt mit kell tennem utánvétel útján. segítséget előre is köszönöm. további jó egészséget kívánok önnek Tisztelettel Takácsné Ilona.

Re: KÖNYV keresés

(Takács Jánosné, 2018.01.11 08:41)

Kedves Gabi! Megvásárolnám a Gyógyító Lélegzet, Rovás-Javas könyvét a kártyával együtt mit kell tennem utánvétel útján. segítséget előre is köszönöm. további jó egészséget kívánok önnek Tisztelettel Takácsné Ilona.

Re: Re: KÖNYV keresés

(Köcse Àgnes , 2022.05.30 18:41)

Kedves Gabilla, szeretnék 3 könyvet rendelni:
- Fülreflexològia
- Kínai masszázs 1.
- Kínai masszàzs 2.
Elérhetőek ezek a könyvek? Ha igen, hol?
Köszönöm szépen előre is a vàlaszàt
Köcse Àgnes
Email címem: agnes.koecse123@gmail.com

Let's scene, opportunities show uptake roles; recipient.

(egaceolaqu, 2019.03.23 20:48)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Without Dr Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Dr Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

8400 Ajka Alkotmány út31 3/9

(Takács Jánosné, 2018.01.11 08:32)

Kedves Gabi! Köszönöm eszt a sok segítséget további jó egészséget kívánok önnek Tisztelettel Takácsné Ilona.

Pécs

(Vezér Emőke, 2017.01.31 20:48)

Kedves Gabriella!

Szükségem lenne a KÍNAI MASSZÁZS 2. — GYERMEKGYÓGYÁSZAT c. könyvére. Sehol nem találok egy darabot sem.Bármilyen használt, felesleges példányra vevő lennék. A munkámhoz kellene.

Köszönöm:
Vezér Emőke
Pécs
vezeremoke@gmail.com

Szép estét!

7000 Sárbogárd Kereszt utca 7/b

(Kottán Márta, 2016.01.20 16:39)

Kedves Gabi!

Szeretném megrendelni a Fülreflexológia-elmélete és gyakorlata c. könyvet.
Legyen szíves segíteni nekem!

Köszönöm szépen!

Címem:Kottán Márta
7000 Sárbogárd
Kereszt utca 7/b
E-mail címem:kottanmarti@gmail.com
Telefon:25/460385

szekely.gyongy@gmail.com

(Székely Gyöngyi, 2015.05.06 11:53)

Kedves Gabriella!

Érdekelne a Sacra Herbaria - Szent Fűvek könyve.
Hol tudnám megvásárolni?

Köszönettel
Gyöngyi

könyvek árai

(hollósi, 2012.01.06 16:20)

sajnálom hogy itt nem szereplnek a könyvek árai de az is lehet hogy nem vettem észre .
valahol van csak én nem találom???

Re: könyvek árai

(Dobos Gyula, 2012.01.25 08:56)

Kedves Gabriella !
Dobos Gyula vagyok, most végeztem mint Természetes Gyógymódok Tanácsadója. Szeretnék szakosodni mint AMM terapeuta, és akupresször, és szeretném beszerezni ezeket a kiadványokat.
Címem: Mosonmagyaróvár Soproni utca 55.
Email címem:dobosgyula4@freemail.hu
A segítségét előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Dobos Gyula

Re: könyvek árai

(sagaxkukac, 2012.02.20 23:17)

Re: Re: könyvek árai

(Molnár Péter, 2012.04.07 13:39)

Re: Re: Re: könyvek árai

(Könczöl Erzsi, 2014.04.25 18:15)

Szeretném megrendelni vagy valahol hozzájutni a Fülreflexológia elmélete és gyakorlata cimü könyvet. Kérek választ, hogy hol mikor lehet

2185 Váckisújfalu Táncsics u. 2. e-mail: folium2@citromail.hu

(Kereskényi Ildikó, 2013.08.26 17:12)

Kedves Gabriella!

A Sacra Herbaria című könyvét szeretném megvásárolni. Egy-két webáruházban látom, kapható, ám közel élek Szadához. Kivitelezhető, hogy ott vegyem meg?
Köszönöm a válaszát, üdvözlettel, Kereskényi Ildikó

2132 Göd, János utca 4.

(Illyés Zsuzsanna, 2013.12.29 09:37)

Kedves Gabriella!
Szeretném a szent fűvekről, a méhészetről és az illóolajokról írt könyvét megvenni. Érdekelne, hogy közvetlen a szerzőtől is megvásárolható-e?
zsuzsanna.illyes@ni-corvinus.hu
30-230-8919