Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólam

 „Doktorbácsi leszek!” jelentettem ki eltökélten két-háromévesen, mivel öreg háziorvosunk volt a példaképem. Elszántságom nem csökkent, amikor kiderült, hogy legfeljebb doktornéni lehetek.

Ennek megfelelően teltek tanulmányaim, latin nyelv humán gimnáziumban, kémiai, biológiai szakkörök, előkészítők. Az utolsó pillanatban a békaboncolás szadista, vé­res, természetellenes gyakorlatát mélyen elitélve más területre léptem. (mérnöki, kör­nyezetgazdálkodás, stb.)

 Meghatározó volt találkozásom a hatvanas években egy Pálos-könyvvel, amelyből a kínai orvoslással ismerkedhettem meg. Kozmikus összefüggései, emberségessége, ősi igazságai ámulatba ejtettek, és azonnal rezonáltam rá, ott, mélyen belül. Akkori­ban Magyarországon nem kedvezett a helyzet ennek a világnézetnek.

De úgy látszik, hogy sorsom mégiscsak az egészség, a természet, mert újra vissza­kanyarodtam gyermekkori utamra. A nyolcvanas években találkoztam a természet­gyógyászattal, és azon belül újra az ősi gyógymódokkal is. A lelki rezonancia meg­ismétlődött, felerősödött.

Teljes erőbedobással, teljes lelkemből a téma tanulmányozásába fogtam. A termé­szetgyógyászat ágaiból nagyon sokkal foglalkoztam, de kedvencem továbbra is a távol-keleti gyógyászat. Tanulmányaim nagy részét kínai mesterektől szereztem. (Belgyógyászat, moxaterápia, fülakupresszúra, Qi Gong, Tai Qi, stb.) Köszönet nekik érte.

A természetgyógyászati rendelet megjelenésekor több szakon hivatalossá tettem tudásom, a vizsgabiztosi szintig jutottam.

A nyolcvanas évek vége óta tartok már tanfolyamokat, hogy minél több érdeklődő megismerhesse ezt a fantasztikus tudásanyagot. Betegeim segítségével nagy gya­korlati tapasztalatra tettem szert. Akkoriban természetgyógyászati lapokban írtam cikkeket.

Néhány éve az összegyűjtött tapasztalatokat könyv formájában igyekszem átadni a gyógyulni vágyó embertársaimnak.

 A rendszerváltozás számomra az alternatív tudományokkal, a magyarsággal kapcsolatos tudásanyaggal való megismerkedést, és kutatási lehetőségeket jelentette. Nemzeti öntudatra ébredést jelentett sok-sok embernek. Különösen sokat jelentett a már meglévő tudásomat más szemszögből is megvizsgálni, és újabb, érdekes összefüggéseket felfedezni.

Kutatásaimat szerény lehetőségemhez képest tovább folytatom, ameddig hasznára válhatok másoknak.

Jelenleg nyugdíjas éveimet töltöm, ETI-vizsgákra felkészítést vállalok akupresszúra szakon, vizsgáztatok, és oktatást vállalok természetgyógyász szakképzés területén. Könyveimhez anyagot gyűjtök, sokat olvasok.

Vidékre költöztem, kertészkedem, fényképezgetek.

Elérhetőség: temesvarigabilla@gmail.com, tel: 06-30/5318976

 

-

Kép

 

 //

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: 1131 Bp Násznagy u.50

(Gabilla magóc, 2011.05.19 07:36)

Mi a kérdése?

1131 Bp Násznagy u.50

(Tóth Szilárd, 2011.05.18 21:42)

1131 Bp Násznagy u.50

(Tóth Szilárd, 2011.05.18 21:40)

kelettex@gmail.com

(Szabó Józsefné, 2011.05.04 19:49)

Tisztelt Gabriella!

Véleményét és tanácsát kérném! Olvastam a Ginkgo Biloba-ról. A lányom 15 éves és a keze, lába mindig nagyon hideg, valamint ahhoz, hogy az iskolában aránylag jó jegyeket kapjon rengeteget kell tanulnia, hogy meg is maradjon a tudás. Szeretném tudni, hogy ez a készítmény jó lehet-e neki, vagy mit ajánlana? Várom szíves válaszát! Üdv: Szabóné

1081. Bpest, Csokonai u. 10.

(Ráczné Szabó Mária, 2011.03.03 11:37)

Tisztelt Gabriella !
Rátalálva honlapjára, nagy örömömre a szolgált, ezúton szeretném megkérdezni, hogy az idei májusi természetgyógyászat modul vizsgára vállalna-e felkészítést, segítséget és mennyiért.
2007 évben végeztem a modult a reflexológiával, de sajnos anyagi ktg.ek miatt nem tudtam a vizsgadíjakt állni. Azóta munkanélküli segély alatt elvégeztem a gyógymasszázst a munkaügyi központ segítségével, ezért szeretnék végre vizsgát tenni és e területen dolgozni.
köszönettel
maradok tisztelettel Szabó Mária

email: lizikeszaffi@freemail.hu

üdvözlet

(Szilágyi P. Kati, 2010.12.31 12:13)

Üdvözletem, kedves Táltosasszony!
Öröm olvasgatni az oldalt, ahogy olvastam soraidat a karácsonyi ünnepkörről(is), úgy éreztem, sejtszinten ezeket már tudom. Érdekes, ugye?
Kívánok örömökben , egészségben gazdag új esztendőt és további sikereket a munkádban!

lamia1@hotmail.co.uk

(Edina Laczko, 2010.10.21 10:44)

Kedves Gabilla,
Érdeklődni szeretnék , hogy könyveit milyen módön tudnám beszerezni külföldön, Londonban. Épp egy Kínai masszázs és akupresszura tanfolyam közepén járok , és nagyon nagy segítséget jelentenének. Tehát kérdésem az lenne , van e rá mód, hogy Londonban beszerrezzem, vagy esetleg postai uton megvásároljam? Segítségét köszönöm

ildi1414@t-online.hu

(Kiss Ildikó, 2010.05.10 22:24)

Kedves Gabriella!
A könyveit szeretném megvásárolni.Az email címe, ami a régi honlapon van nem él.Visszajöttek a könyvrendelések
Köszönettel: Kiss Ildikó

pécs király u. 21

(kis leila, 2010.01.26 13:29)

szia

vásárlás

(Kis Gabriella, 2009.12.12 10:30)

Kedves Gabriella!
Érdeklődnék, hol tudom megvásárolni teafüveit és gyógynővényeit.

Köszönöm
Kis Gabriella

geletei.katalin@gmail.com

(Geletei Katalin, 2009.12.11 12:59)

Tisztelt Temesvári Gabriella!
Értékes olvasmányokra bukkantam ezen az oldalon.Hozzám legközelebb az észak-amerikai indiánok gondolkodásmódja és a konfucionizmus áll.
Hiszem,hogy betegségeink legfőbb oka az önző életmód, nem tartjuk szem előtt az egységet,rossz a kapcsolatunk önmagunk,azaz az emberiség szellemével.
Tanár voltam,de lázadt a lelkem a gyerekek idomítása ellen.Keresem az utam.
A gyógyítás régi vágyam.A mi családunkban természetes a népi gyógymódok ismerete és alkalmazása.
Köszönök mindent.Üdv.Geletei Katalin

varganeerzsi@freemail.hu

(Vargáné Nagy Erzsébet, 2009.10.20 18:44)

T. Cím!
A húgom érdeklődött, hogy tudná felvenni a kapcsolatot Önnel, neki nincs Internetje. Van- e olyan címe, ahol lehet vásárolni gyógyteákat, stb.?

Pethő Zsuzsannának

(Gabilla, 2009.10.17 19:23)

A "Könyveim" menüpontban található dolgok jelentek már meg, persze, nagyon sok már elfogyott, nem elérhető.Magyar boltokban lehet keresni (Szkítia, Püski) néhány példány nálam is van egynémelyikből.
A felső szemhéj a vércukor zavarát jelezheti, ami okozhat fáradékonyságot is. A távdiagnózis nem járható út.

Nagy Eleonórának

(Gabilla, 2009.10.17 19:16)

Az elzáródás meszesedés, vagy trombus miatt történt, sajnos ezt már csak söntöléssel lehet megoldani. Ilyen, súlyossá vált esetben már a "szelíd gyógymódok" kevesek. A készségek visszahozásában is inkább a masszázsok, akupunktúra segíthet.

Budapest

(Nagy Eleonóra, 2009.10.17 13:25)

Tisztelt természetgyógyász !

Kérem tájékoztasson,hogy az agyi ér elzáródás következtében /nem agyvérzés !/ létrejött testi bénulás meggyógyítható gombakivonat segítségével.
Esetlegesen ha igen,milyen készítményt ajánlana , mennyi időbe telik és van-e rá garancia a gyógyulásra.
Nagyon sűrgős lenne!

Üdv.Elenonóra.

halakok@citromail.hu

(Pethő Zsuzsanna, 2009.10.11 20:08)

Gabilla!
"Véletlenül"/ami nincs/találtam ezekre az oldalakra a kínai orvoslás között!
Nagyon átfogó,lényegretörő,érdekesen megírt,hatalmas háttértudást feltételező mű ez-KÖSZÖNÖM!
Lenne 1-2 kérésem ha lehet:-ez a mű megjelent könyv formájában is?Hol lehet beszerezni?
-tudom,ez bátor kérés,de ha lehet,örülnék valamiféle sajátmagához szóló elérhetőségi lehetőségnek!
-hoszú ideje nyomozom,milyen betegséget jelezhet a felső szemhéj kifejezett duzzanata?+fáradékonyság.
Köszönettel:Pethő Zsuzsanna

Roma, Olaszorszag

(Angela, 2009.10.09 17:38)

Kedves Gabriella,

A Sarkanyos irasa nagyon tetszett, koszonom szepen, nagyon hasznosnak bizonyult.
Jo egeszseget es sok vidamsagot kivanok!
Tisztelettel,
Angela

Bp. IV. ker.

(Baranyai Gabriella, 2009.09.08 01:26)

Kedves Gabriella!
Amikor a google-ba beírtam, hogy anionok, az Ön nevét is kidobta. Azért bátorkodom írni, mert elképzelhetőnek tartom, hogy még nem hallott az anionok olyan felhasználási módjáról, amit pelenkákba, egészségügyi és tisztasági betétekbe tettek bele. Ezenkívül ezek a csíkok használhatók még aranyeres, prosztatás és inkontinenciás estekben is, a klasszikus havi fehasználása mellett. Ha felkeltettem érdeklődését, kérem írjon, és bővebb tájékoztatást adok szívesen. g.baranyai@chello.hu odalra várom a válaszát akkor is, ha nem érdekli a dolog. A termékek saját használatra, ismerősöknek is, de egy mellékkereseti lehetőségként is "használhatók" Önnek vagy esetleges munkanélküli környezetének. Tel.: 0670/243-0067

juditavamosi@yahoo.com

(vamosi judit, 2009.07.26 10:59)

Kedves Gabilla,
tisztelettel kernem az elerhetoseged.Termeszet gyogyasz szakra keszulok es a mesteremet keresem. Oldalaid attketintesevel a szivem solalt meg, szivessen megismernelek. Tisztelettel Vamosi Judit

GabriellaArt@gmail.com

(Urushigabi, 2009.05.19 01:12)

Kedves Gabilla!

Immáron sokadszor találkozom a szimbólumok jelentését tanulmányozó cikkével. Olyan vizuálisan is megjelenithető jelképek érdekelnének, amelyek a Távol-keleti és magyar kapcsolatokra utalhatnak. Szeretném megkérdezni, hogy ezzel a témával foglalkozó irásai, esetleges illusztrációi hol érhetőek el, vagy milyen más lelőhelyet javasol forrásul. Előre is nagyon köszönöm szives válaszát!

Tisztelettel:
Balogh Gabi