Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólam

 „Doktorbácsi leszek!” jelentettem ki eltökélten két-háromévesen, mivel öreg háziorvosunk volt a példaképem. Elszántságom nem csökkent, amikor kiderült, hogy legfeljebb doktornéni lehetek.

Ennek megfelelően teltek tanulmányaim, latin nyelv humán gimnáziumban, kémiai, biológiai szakkörök, előkészítők. Az utolsó pillanatban a békaboncolás szadista, vé­res, természetellenes gyakorlatát mélyen elitélve más területre léptem. (mérnöki, kör­nyezetgazdálkodás, stb.)

 Meghatározó volt találkozásom a hatvanas években egy Pálos-könyvvel, amelyből a kínai orvoslással ismerkedhettem meg. Kozmikus összefüggései, emberségessége, ősi igazságai ámulatba ejtettek, és azonnal rezonáltam rá, ott, mélyen belül. Akkori­ban Magyarországon nem kedvezett a helyzet ennek a világnézetnek.

De úgy látszik, hogy sorsom mégiscsak az egészség, a természet, mert újra vissza­kanyarodtam gyermekkori utamra. A nyolcvanas években találkoztam a természet­gyógyászattal, és azon belül újra az ősi gyógymódokkal is. A lelki rezonancia meg­ismétlődött, felerősödött.

Teljes erőbedobással, teljes lelkemből a téma tanulmányozásába fogtam. A termé­szetgyógyászat ágaiból nagyon sokkal foglalkoztam, de kedvencem továbbra is a távol-keleti gyógyászat. Tanulmányaim nagy részét kínai mesterektől szereztem. (Belgyógyászat, moxaterápia, fülakupresszúra, Qi Gong, Tai Qi, stb.) Köszönet nekik érte.

A természetgyógyászati rendelet megjelenésekor több szakon hivatalossá tettem tudásom, a vizsgabiztosi szintig jutottam.

A nyolcvanas évek vége óta tartok már tanfolyamokat, hogy minél több érdeklődő megismerhesse ezt a fantasztikus tudásanyagot. Betegeim segítségével nagy gya­korlati tapasztalatra tettem szert. Akkoriban természetgyógyászati lapokban írtam cikkeket.

Néhány éve az összegyűjtött tapasztalatokat könyv formájában igyekszem átadni a gyógyulni vágyó embertársaimnak.

 A rendszerváltozás számomra az alternatív tudományokkal, a magyarsággal kapcsolatos tudásanyaggal való megismerkedést, és kutatási lehetőségeket jelentette. Nemzeti öntudatra ébredést jelentett sok-sok embernek. Különösen sokat jelentett a már meglévő tudásomat más szemszögből is megvizsgálni, és újabb, érdekes összefüggéseket felfedezni.

Kutatásaimat szerény lehetőségemhez képest tovább folytatom, ameddig hasznára válhatok másoknak.

Jelenleg nyugdíjas éveimet töltöm, ETI-vizsgákra felkészítést vállalok akupresszúra szakon, vizsgáztatok, és oktatást vállalok természetgyógyász szakképzés területén. Könyveimhez anyagot gyűjtök, sokat olvasok.

Vidékre költöztem, kertészkedem, fényképezgetek.

Elérhetőség: temesvarigabilla@gmail.com, tel: 06-30/5318976

 

-

Kép

 

 //

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

egerszegi

(Castellón de la Plana.España , 2009.04.16 14:08)

36-20/597-2881

Castellón de la Plana.España

(Egerszegi Julia, 2009.04.16 14:00)

Tisztelettel kérem az elérhetôségét,telefonszámát

Köszönöm Julia

miklos.gyore@ges.hu

(Győre Miklós Gábor, 2008.09.19 13:54)

Kedves Gabriella!
Pár éve beszélgettünk telefonon és nagyon megmaradt bennem a beszélgetés hangulata.
Azóta is készülök Önhöz ellátogatni, de most már kicsit több kérdéssel, mint akkor.
Remélem, hogy van rá lehetőség?
Kérem, ha lehet jelezze vissza, hogy nincs akadálya.
De nem feltétlenül fontos, mert úgy is fogom előtte keresni telefonon.
Őszinte tisztelettel és főleg köszönettel a könyvéért, hogy tudtam/tudom magamat (és másokat) kezelni (gyógyítani) vele!

Üdvözlettel!
Győre Miklós

temagi@invitel.hu

(Aga, 2008.09.07 09:54)

Választ kaptál....?

temesvarigabi@invitel.hu

(Gabilla, 2008.09.07 09:50)

Ezen a honlapon korlátozott a feltehető képek száma (60), de könnyen, és jól lehet cikkeket elhelyezni. A másikra több képet tudok feltenni, viszont egy-egy oldalra csak rövid cikket tudok tenni, illetve csak címre kattintva elérhetőt, ami nehézkes. Így a másik mutatósabb (lehet zenét, órát, naptárat, stb.) ez pedig hasznosabb.

temesvarigabi@invitel.hu

(Gabilla, 2008.09.07 09:46)

Pálos István: A hagyományos kínai orvoslás, Gondolat Kiadó, 1963.

temagi@invitel.hu

(Aga, 2008.08.27 20:24)

Szeretném megtudni, annak a "pálos könyv"-nek a címét, ami anno oly nagy ámulatba ejtett.
Előre is köszönöm.
És szeretném kérdezni még, hogy minek két honlap? Mi a célja? Köszönöm ha válaszut kapok. Üdv.


« előző

1 | 2 | 3 | 4