Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólam

 „Doktorbácsi leszek!” jelentettem ki eltökélten két-háromévesen, mivel öreg háziorvosunk volt a példaképem. Elszántságom nem csökkent, amikor kiderült, hogy legfeljebb doktornéni lehetek.

Ennek megfelelően teltek tanulmányaim, latin nyelv humán gimnáziumban, kémiai, biológiai szakkörök, előkészítők. Az utolsó pillanatban a békaboncolás szadista, vé­res, természetellenes gyakorlatát mélyen elitélve más területre léptem. (mérnöki, kör­nyezetgazdálkodás, stb.)

 Meghatározó volt találkozásom a hatvanas években egy Pálos-könyvvel, amelyből a kínai orvoslással ismerkedhettem meg. Kozmikus összefüggései, emberségessége, ősi igazságai ámulatba ejtettek, és azonnal rezonáltam rá, ott, mélyen belül. Akkori­ban Magyarországon nem kedvezett a helyzet ennek a világnézetnek.

De úgy látszik, hogy sorsom mégiscsak az egészség, a természet, mert újra vissza­kanyarodtam gyermekkori utamra. A nyolcvanas években találkoztam a természet­gyógyászattal, és azon belül újra az ősi gyógymódokkal is. A lelki rezonancia meg­ismétlődött, felerősödött.

Teljes erőbedobással, teljes lelkemből a téma tanulmányozásába fogtam. A termé­szetgyógyászat ágaiból nagyon sokkal foglalkoztam, de kedvencem továbbra is a távol-keleti gyógyászat. Tanulmányaim nagy részét kínai mesterektől szereztem. (Belgyógyászat, moxaterápia, fülakupresszúra, Qi Gong, Tai Qi, stb.) Köszönet nekik érte.

A természetgyógyászati rendelet megjelenésekor több szakon hivatalossá tettem tudásom, a vizsgabiztosi szintig jutottam.

A nyolcvanas évek vége óta tartok már tanfolyamokat, hogy minél több érdeklődő megismerhesse ezt a fantasztikus tudásanyagot. Betegeim segítségével nagy gya­korlati tapasztalatra tettem szert. Akkoriban természetgyógyászati lapokban írtam cikkeket.

Néhány éve az összegyűjtött tapasztalatokat könyv formájában igyekszem átadni a gyógyulni vágyó embertársaimnak.

 A rendszerváltozás számomra az alternatív tudományokkal, a magyarsággal kapcsolatos tudásanyaggal való megismerkedést, és kutatási lehetőségeket jelentette. Nemzeti öntudatra ébredést jelentett sok-sok embernek. Különösen sokat jelentett a már meglévő tudásomat más szemszögből is megvizsgálni, és újabb, érdekes összefüggéseket felfedezni.

Kutatásaimat szerény lehetőségemhez képest tovább folytatom, ameddig hasznára válhatok másoknak.

Jelenleg nyugdíjas éveimet töltöm, ETI-vizsgákra felkészítést vállalok akupresszúra szakon, vizsgáztatok, és oktatást vállalok természetgyógyász szakképzés területén. Könyveimhez anyagot gyűjtök, sokat olvasok.

Vidékre költöztem, kertészkedem, fényképezgetek.

Elérhetőség: temesvarigabilla@gmail.com, tel: 06-30/5318976

 

-

Kép

 

 //

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Érdeklődés

(Ildikó, 2015.07.08 22:53)

Szeretném kérdezni a Gyógyító méhecske - Apiterápia c. könyvet hol lehet megkapni és mennyibe kerül?
Üdv Ildikó

ez a weboldal

(HölgyEm-észtő, 2015.02.10 11:32)

Köszönöm Kedves Gabi a válaszát!

Jó Pihenést Önnek!

ez a weboldal

(HölgyEm-észtő, 2015.02.08 19:51)

Kedves Gabi!

Vállal gyógyítást is ill. tanácsadást? Székrekedésben kérném a tanácsát. A fülem azon pontja amit az Ön könyvéből bogarásztam ki is jelez már. Ha jobbnak látja, hogy felhívjam, akkor kérem üzenjen itt.

Re: ez a weboldal

(Gabilla magóc, 2015.02.09 09:32)

Már nincs rendelőm, nyugállományba vonultam. A fülön megkeresett pont masszázsa is segíthet, de sok egyéb. Pl. táplálkozást meg kellene nézni, (édesség, hús csökkentése, gyümölcs-zöldség fogyasztás, mozgás, talpmasszázs, akupresszúrás pontok (Vab-4 pl. vagy a bokák mögötti ín masszírozása...) Lelki okai is lehetnek.
Jobbulást!

ermageta@gmail.com

(Pammut, 2014.08.18 23:03)

Kedves Gabilla!

Gyógyító lélekzet című könyve milyen formában elérhető?

Köszönettel: Erika

csepp59@gmail.com

(Hegyi Csilla, 2014.05.12 19:17)

Nagyon fáj a jobb térdem. Nem tudom behajlítani, és ráállni sem tudok. Tud rajtam segíteni?

csepp59@gmail.com

(Hegyi Csilla, 2014.05.12 19:16)

Nagyon fáj a jobb térdem. Nem tudom behajlítani, és ráállni sem tudok. Tud rajtam segíteni?

fdollar@citromail.hu

(zsani, 2013.12.03 08:26)

üdvözlöm.a segitségét szeretném kérni abban hogy hol tudnék hozzájutni a turul vére nevezetü borhoz.bármilyen infónak örülnék ezzel kapcsolatban köszönöm szépen.

8900 Zalaegerszeg Király-horhos utca 15

(Iván Mária, 2013.10.02 16:15)

Én spenót tartósításéval próbálkoztam Megfőztem, turmixoltam melegen üvegbe raktam, majd lezártam az üveget. Dunsztoltam. Majd egy hónap múlva felnyitottam és hihetetlen bűzt árasztott, Spenótot lehet melegen dunsztban tartósítani?

Re: 8900 Zalaegerszeg Király-horhos utca 15

(Gabilla magóc, 2013.10.03 08:13)

A spenótot legcélszerűbb pürésítve, és fagyasztva tartósítani.
További jó böngészést kívánok.

Szeged

(Fodor Istvánné, 2012.12.19 14:07)

Kedves Gabriella!
Ismét megnéztem a hibaüzenetet: Over quota

Azt hiszem, hogy nem a levélcímmel van baj, hanem betelt a postád.
Így mások leveleit sem kapod meg, azért jelzem.
Üdvözlettel, Fné Gabi

6791 Szeged, Téglaverő u.12.

(Fodor Istvánné, 2012.12.19 12:39)

Kedves Gabriella!
levelet írtam a "temesvarigabi@invitel.hu" email címre, de visszajött a levél. Változott az email címed?
Az enyém: fodornegabi@gmail.com
Kérlek, add meg a Tied!
Üdvözlettel, Fodorné Gabi

Kunhalom

(Barhács Zoltán, 2012.09.29 16:32)

Tisztelt Temesvári Gabriella!

2009.10.09-én 10:41 feltett az Indafotó oldalra egy
k-archeo-kunhalom sírlelet,régész néven egy fényképet, melyen egy kunhalom szerkezeti kép látható. Próbáltam a képet kinagyítani, mert így az írás nem jól olvasható, de a kis felbontás miatt nem nagyítható a kép mert erősen bepixelesedik. Ez a fénykép megtalálható e Önnél nagyobb felbontásban? Ha meg van még, akkor el tudná e nekem küldeni azt?

kaunn@lajt.hu

(Kaunn, 2012.08.25 11:42)

Tetszik írni, hogy: "A könyveim közül a legtöbb ezért is természetgyógyászati tárgyú, bár itt-ott kivillan belőle a mitológiai összefüggés is." Meg hogy sokat olvas. Érdemes lenne ezt az írást is elolvasnia, nem csak mitológiai összefüggésekről kaphat képet, hanem egyéb, nem nagyon ismert összefüggésekről is:

http://darwinkaprazata.blogspot.hu/2012/08/termeszetgyogyaszat-vagy-termeszet.html

Természetgyógyászat

(Stark Richárd, 2012.08.23 21:32)

Tisztelt Gabriella!

Érdeklődnék a természetgyógyászat iránt. Merre vállal oktatást, és milyen feltételek mellett? Válaszát kérem a starkrichard@t-online.hu e-mail címre küldje.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel Stark Richárd

Kérdés

(Tófalvy Éva, 2012.06.22 20:06)

Kara Gabi!
Chu vi estas E-istino?
Kin elkoraj salutoj:
Éva
tofalvyeva@gmail.com

Csinód

(Nagy Balázs, 2012.04.11 12:13)

Kedves Gabriella!

Szeretném önnel levélben felvenni a kapcsolatot, de a honlapon nem talalom az elérhetőségét. Kérem megírni a bioversum@gmail.com címre.
Honalunk www.uzvolgye.info
Szivelyes üdvözlettel: Nagy Balázs

Budapest

(BJM, 2012.03.30 15:43)

Valami t eljesen más (Történész) szempontból olvasom oldalát. A zt szeretném tudni, hogy hol olvasta azt, hogy Gentius király PESTIST gyógyított az általa talált füvel. Hogy ö találta, az Pliniustól ered, semmi gond, de ott nincs szó pestisol, csak más bajokról. Megköszönném, ha elárulná forrását.

KOLOZSVAR, ROMANIA, EMAIL CIM: meliterebesi@yahoo.com

(KEREKES MELINDA, 2011.12.28 17:33)

Jo napot kivanok!
Egy 6 es fel eves kisfiam van akit Reumatoid artritisszel diagnosztizaltak, szeretnem kiprobalni a termeszetgyogyaszatot is mert sajnos csak a Predniszon hasznal, illetve tunetmentesiti de amint az elmarad maris lazas lessz annak ellenere hogy Metotrexatot is kap.

Koszonom szepen,

Kerekes Melinda

http://kedvescimbora.extra.hu/

(Tóth Győző, 2011.12.12 20:08)

Gabika jöttem, hogy boldog névnapot kívánjak. S ha már itt múlatom nálad az időt, gondoltam megnézem a bio-kertészkedődet. Annál is inkább neki buzdulva, mivel azt írtad itt fentebb, hogy vidéken kertészkedsz. Aztán pofára estem, mert csak a süket fehérséget találtam. Nagyon szomorúan távoztam.
Boldog névnapot!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Következő »