Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HUN IMÁDSÁG

2009.09.06

HUN IMÁDSÁG

MIATYÁNK ISTENÜNK BENNÜNK VAN ORSZÁGOD.
ELŐTTÜNK SZENT NEVED TÖRVÉNY AKARATOD.

MINDENNAPUNK GONDJÁT, MAGADON VISELED.
BŰNEINKET MINT MÁSNAK, NEKÜNK ELENGEDED.

TE KEZED VEZET KÍSÉRTÉSEKEN ÁT,
S LEFEJTED RÓLUNK GONOSZ JÁRMÁT.

TIÉD A NAGYVILÁG ÖSSZES HATALMA, ÜDVE,
MINDÖRÖKTŐL KEZDVE, LEGYEN MINDÖRÖKRE.

/Kr.u. 410-460 keletkezett. Hun ezüstveretes szíjvégen rovásírással írva.
A kijevi Nemzeti Múzeumban található./


"A kijevi múzeumban őrzött Hun övvereten, szíjvégen levő rovásírásos ima gyönyörű. Nem tudom, hogy tudtok-e róla, hogy a szíjvégen talált rovásírásos szöveg megfejtésére Magyar rovásírás szakértőt - nyelvészt kértek fel ! Előlünk mégis mindenáron eltitkolták, amíg lehetett. Istennek hála ma már nem lehet szinte semmit titokban tartani! Érdekesség, hogy az 1960-as évek elején szintén Kijevben ((=Kővár, amiről ma már tudjuk, hogy Árpád nagyapja Álmos őse Ügyek fejedelem alapította - építette szabír-magyar város híres szabír kovácsiparával. Ott készültek a csodálatos Magyar szablyák.))

Régészeti feltárás során a Magyar hegyen találtak 9000 darab rovásírással teleírt pergamentet tökéletes állapotban. A kutató régész Armatov akadémikus az egészet elküldte futárral a Magyar Tudományos Akadémiának úgy gondolván, hogy mi vagyunk a megfejtésében illetékesek!!! Őt száműzték Szibériába. A 9000 darab pergament pedig szőrén, szálán eltűnt!!! Mai napig semmit nem tudni róla. A finnugoristák hallgatnak (vagy lapítanak, mint az a bizonyos a fűben). Ma már kideríthetetlen, hogy megsemmisítették, vagy csak eltüntették, nem tudni. Talány kinek állt az érdekében ? Óriási, pótolhatatlan veszteség, mert minden bizonnyal hatalmas és teljesen autentikus információs tömeg állna rendelkezésünkre, a HAZATÉRÉS vagy HONVISSZAFOGLALÁS előtti, alatti és utáni időkből. S még mennyi minden van, amit eltitkolnak, vagy éppen megsemmisítenek előlünk. Visszatérve az imához: gyönyörű!! Nemhiába mondták a Görögök, hogy a szkíták - hunok - avarok - magyarok tudnak a legszebben imádkozni ISTENÜKHÖZ."

Forrás: http://bedefy.multiply.com/journal/item/139/139

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ősszel voltam a kijevi nemzeti múzeumban

(Álmos, 2012.02.20 23:40)

Lehetőségem volt a nemzeti múzeumot látni, a teljes kiállítást. Először is: A kijevi átlagembernek fogalma sincs, hol található a múzeum, - nem is érdekli. A múzeumban vannak mindenféle régészeti leletek, de semmiféle magyar vonatkoztatás nincs. Ha valami volna, azt akkor sem írnák oda. Ott csak ők vannak és mindenütt önmagukat találják. Kijev központjában van nyilazó harcos, az is ők. Nincs szíjvég, nincs Hun imádság és nincs semmi, ami magyar lehetne, mert a maguk soha nem volt ősi történelmét írogatják

Re: Ősszel voltam a kijevi nemzeti múzeumban

(Dobó Erika, 2015.03.23 22:06)

túl az óperencián

(Arabasár, 2014.10.01 20:37)

A hitetleneknek egy kis lencse:
http://nmiu.com.ua/en/expositions/early-iron-geancient-states-in-the-northern-black-sea.html

A föld atyámé Japántól - Angliáig.
Csak bérlők kik rajta élnek.
S ha már nem tisztelnek kihalnak.
Míg ismét csak eggy marad.

Kampó

(Kampó, 2010.10.29 19:47)

A szíjvéghez:
-Lehet nem voltam pontos:

-A nem egyforma övek alatt azt értettem, hogy régen szíjvéget nemcsak díszítésképpen raktak övekre, hanem azért is hogy a szíj ne bomoljon szét olyan könnyen.

-Ha volt rossz minőségű öved akkor tudod,hogy ha elrojtosodik a vége, akkor az egész övet szalagokra lehet szedni.

Ez az elrojtosodás nem kizárólag a végén kezdődhetett el, ezért régen, amikor még nem volt profi ipari ragasztó, bizony-bizony egyes helyeken hosszabb szíjvéget raktak az egyébként vastagabb övekre...

A dédapáméba (Isten nyugosztalja) pl simán bele lehetne nyomatni 12 sort, ha volnék elég tökös ahhoz, hogy valamivel nekiessek.

Kampó

(Kampó, 2010.10.29 19:24)

1,
-Szerintem a mai meg az akkori övek között van külömbség, szóval nem kéne miliméterezgetni...

-Egyszerűen csak nem kell balfácánnak lenni... Nem kell ide lézergravírozó mikroírás... ha nagyon akarja kis ügyességgel bárki bele bírja vésni...
megaztán ki mondta, hogy a sorok egymás alatt voltak? a díszítés meg elfér a túloldalon

2,
-Ki mondta, hogy NEMZETI múzeumról van szó te eke???

-Történeti Múzeumban és a Kincstárban megcsodálhatjuk a németek és az oroszok által véletlenül Kijevben felejtett kincseket. Köztük a felbecsülhetetlen értékű, Kr.e. 4. századból származó szkíta arany kincseket.

-http://www.duborg.hu/orosz/kijev.htm

3,
-Nem mondom, hogy nem hiszem el, de azt se mondom, hogy elhiszem... megmarad bennem mint egy lehetőség...

Szíjvég

(Rovásíró, 2010.04.01 08:15)

Kijevben nincs Nemzeti Múzeum. Aki pedig már látott szíjvéget az tudja hogy ez a szöveg csak lézer gravírozott mikróírással férne rá. A vers amúgy nem rossz, de óvatosan kell bánni az eredettel, korral szerzővel stb.
Többször megkaptam az anyagot. És elég gyakran láttam forogni a világhálón. Utána néztünk és arra következtetésre jutottunk, hogy beugratás, rosszabb esetben nevetségessé tétel a célja. Egy szíjvég 15X50 mm átlagosan. Vágjál ki ollóval egy 10x10 mm-rel nagyobb papírt és írd rá az imát. De legyen rajta díszítés is.

A pergamenről: A holt tengeri tekercseket olyan területen találták meg ahol az éves páratartalom átlagban nem több 5%.nál. Gyakorlatilag 2000 ezer éve nem esett az eső. Ezek a pergamenek így is elég rossz állapotba kerültek elő. Most képzeld el a mérsékelt ég őv átlag 70% páratartalmát. Állandóan nedves talajt, az évszakok változása miatti majd 40Celsius fokos hőmérséklet ingadozást. Ezen a szélességi fokon sajnos minden szerves anyag 150-200 év alatt lebomlik a földben.

Szép ez az imádság de még mindig azt mondom nem kell felülni mindennek!

8412 Veszprém, Felső-újsor 27.

(Rezeli Mária, 2010.01.19 19:53)

Tudvalévő, hogy Ugorok még nem felejtettek el bennünket. Így, amikor egy magyar kelet-kutató professzor Kínában járt, ott nagy-nagy tisztelettel vették körül és sokkal többet tudtak rólunk, ill. őseinkről - mint ahogy azt mi gondolnánk.
Ezt bizony minden területen hasznosan lehetne gyümölcsöztetni a Kárpát-medence felvirágoztatása érdekében.
Üdvözletel: Marika

Az imáról

(Nagyné Szeibert Nóra, 2009.10.20 12:35)

Sziasztok!

Ha jobban megnézitek ezt az imát, tökéletesen megfelel a mai Miatyánknak, amit Jézus tanított nekünk, úgyhogy szerintem ez egy korabeli magyar fordítás lehetett. Egyébként tényleg gyönyörű.

Kecskemét

(Szekeres Anikó, 2009.10.13 10:44)

Szervusz Gabi!
Annyira örülök, hogy itt rádtaláltam és ezt az anionokkal kapcsolatos irásodnak köszönhetem.
Ez az övön talált ima tényleg gyönyörű!

Szépséges napot kivánok!