Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A FÖLD NAPJA

2009.04.22

2009. Április 22. A FÖLD napja.

FÖLD-ANYÁNK napja. Ez az egy nap. Minden napunknak FÖLD-napnak kellene lennie. A FÖLDÜNK, ANYÁNK táplál, óv, szeret minket. Mi pedig kihasználjuk Őt. Csúnyán. Tönkretesszük, mindent elveszünk tőle. Nem csak annyit, amennyi feltétlenül szükséges. Többet. Még többet. Mindent. Aztán pénzt csinálunk belőle. Meddig? Amíg bele nem hal a pusztításba, fájdalmába, szennyeinkbe. Mi is vele pusztulunk, ha nem változunk meg előbb. Akkor rájövünk, hogy a pénz nem ehető, nem iható.

Előbb kellene ocsúdnunk. Tisztelettel, szeretettel, gondoskodással bánni Vele. Végiggondolni minden tettünk előtt, hogy feltétlenül meg kell-e cselekednünk, úgy kell-e tennünk, ahogy akarjuk, milyen kárt okozunk ezzel a környezetünknek, a Földnek, és persze előbb-utóbb önmagunknak? Vigyáznunk kell az energiára, csak a legszükségesebbet fogyasztani, azt is lehetőleg újratermelődő energiából. Óvnunk kell vizeinket, nem pazarolni, nem szennyezni, hiszen az életünk, a növények, állatok élete, a FÖLD élete is függ a tiszta ivóvíztől. Mindent lehetőleg úgy vásároljunk, hogy gondoljunk rá, előbb-utóbb hulladék lesz belőle. Mennyi ideig szennyezi a Földünket? Használjunk újrahasznosítható, vagy lebomló anyagokat. Azt is csak akkor, ha feltétlenül szükséges.

Gondoljuk végig, mit jelent nekünk a Föld-Anyánk, és mit tehetünk mi Érte, hogy Ő is tudjon tenni értünk. Ő meg is teszi, utolsó szívdobbanásáig. Hiszen Anyánk. Vigyázzunk Rá! Ne csak a Föld Napján, életünk minden napján.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.