Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZÍNTERÁPIA - KROMOTERÁPIA

2008.10.27

Színterápia  - Kromoterápia

 Nem ismeretlen dolog, hogy a színek hatnak ránk, testünkre, lelkünkre. A fehér fény felbontásával keletkező "szivárvány színek" különböző hullámhosszúságuk, rezgésszámuk miatt bontható fel, és ez az, ami gyógyító hatású. A finom rezgésszám különbségek hatnak ránk. Már ősidőkben ismerték. Pl. a kínaiak himlős emberek fejét piros kendővel fedték le, az arcuk ragyamentesen gyógyult.

A vörös: izgató, gyorsítja a szívverést, a szervezet adrenalintermelése megnő. (izgatott, aktiv, önbizalom) yang, gyökércsakra, (gránát, rubin, korall)

Narancssárga: depresszióellenes, aktivizáló és étvágyjavító hatású. (yang) A mirigyrendszert mozgósítja, hat a lépre, nyirokkeringésre, légcsőhurutra. Csakrája: lép (köldök)csakra, Kristálya: karneol.

Sárga: elsősorban gyomor-, bél és májbántalmak kezelésére használható, stimulálja az idegrendszert. (oldottság, változatosság, szabadság, önmegvalósítás) yang, túlzott alkalmazása hányingert okoz, jó méregtelenítő. Csakrája: plexus szoláris. Kristályai citrin, borostyán, sárga topáz.

Lila: Alvászavarok és idegesség ellen hat, csökkenti a vérnyomást, és javítja a nyirokkeringést. yin szín, belső megtisztuláshoz, meditációhoz jó. Egyensúlyba hozza a két agyféltekét. Lépvédő, nyirokkeringést segítő hatású. Csakrája: fejtető, (korona), kristálya: ametiszt, hegyi kristály.

Indigókék (ahol 7 színnel találkozunk) Az érzékszervekre, fülre, orra hat, az asztmát enyhíti, ideges eredetű zavarokra, lelki kimerültségre jó. Csakrája: homlok (harmadik szem)Kristályai: zafír, hegyi kristály

Kék: jó fájdalomcsillapító, hatására javul a koncentrációs készség, megszűnik az álmatlanság és beindul a szervezet általános regenerációja. (nyugalom- megelégedés- boldogság) yin, a genny felszívódik, magas vérnyomásra, stresszállapot izomgörcseire jó, aranyérre. étvágycsökkentő. Csakrája: gégefő, kristályai akvamarin, zafír.

Zöld: nyugtató, hangulatjavító és regeneráló szín. (szilárdság, állhatatosság, önbecsülés) yin,  harmóniateremtő, roboráló. Csökkenti a kimerültséget, fáradtságot (zöld erdő) izületi és visszérgyulladások fájdalommentessé válnak. A szembetegségek jól gyógyítható, jó a rákkezelésben. Csakrája: szív, kristályai: smaragd, jáde.

 Más felosztás szerint a három alapszín, kék, sárga, vörös, és a kevert színek amelyek ezekből keletkeznek, az ibolya, a narancs, és a zöld.

Gyógyításra kiválasztjuk: színtáblázat és inga segítségével, kineziológiai izomteszttel.

Gyakorlati alkalmazás: Pl. drágakövek, kristályok bizonyos akupunktúrás pontokba helyezése, illetve Crystalit-tal megvilágítva, színnel besugárzott víz fogyasztása, (poháralátét, vagy fénybesugárzás) A ruházat színei, asztalterítő, falak, tapéták, a kiválasztott színnel festünk, rajzolunk , meditáció a gyógyszínre.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.